Antena 3 a prezentat o înregistrare prin care Ioan Bendei i-a oferit unui ofițer de poliție judiciară telefoane RCS&RDS telefoane la domiciliu, instalate de operatorii companiei, dar și la sediul instituției. În schimb, ofițerul DNA i-a răspuns că ”s-a rezolvat la Craiova”. Același ofițer are grijă să omită probe la dosar. DNA a reacționat și a precizat că Iordăchiță Teodosia și-a dat demisia.
Avocatul Lucian Bolcaș a explicat, pentru DCNews, că probele din dosar lasă urme, chiar sustrase sau omise din dosarul trimis instanței.
”În mod legal, ceea ce nu se pune în dosarul cauzei din diverse considerente, rămâne la așa-numita urmă a dosarului, care se găsește la procurorul de caz.” a explicat Lucian Bolcaș.
Avocatul a adăugat că ”procurorul este îndreptățit să selecteze acele probe relevante în cazul respectiv, pe cele pe care le consideră nerelevante, le pune deoparte, la urma dosarului. Dacă se cunoaște de existența acestor probe, se pot solicita ca instanța să le depună”.
Probele despre viața intimă a unor persoane, fără legătură cu infracțiunea de care este acuzată, nu rămân la dosarul de urmă, sunt distruse.
”O problemă: selectivitatea”
Dacă ofițerul de poliție judiciară a sustras înregistrări, avocatul spune că ”normal este, normal spun, dacă nu au fost depuse la dosarul cauzei, ele trebuie să se găsească la așa-zisa urmă a dosarului. Aici este o problemă: selectivitatea cu care se operează asupra probatoriilor, prin care se poate îngreuna situația unei persoane, punându-se deoparte probe care sunt în favoarea acesteia, sau se pot apăra alte persoane care ar trebui să fie implicată în cazul respectiv așa cum se întâmplă în situația devoalată public”.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu