Premierul Victor Ponta consideră că fiecare român are datoria să exercite, cel puțin pentru o perioadă de timp, o funcție publică, chiar dacă, în acest moment, singura motivație este patriotismul, întrucât satisfacțiile financiare sunt mici și există numeroase incompatibilități. "Nu fugiţi de instituţii, încercaţi să le faceţi mai bune decât sunt astăzi!" este apelul lansat de premier către tinerii din România.
"Vă îndemn pe toţi cei tineri, dacă aveţi ocazia, să participaţi şi la viaţa publică. Este o datorie pe care v-o plătiţi faţă de cei care v-au îndrumat la şcoală, la facultate, mai departe în societate. Implicarea poate avea o singură motivaţie - patriotismul, pentru că de satisfacţii financiare nu se pune problema, iar alte avantaje nu există.
Cred că societatea noastră poate progresa doar dacă cei mai buni se înhamă şi la o funcţie publică. Nu fugiţi de instituţii, încercaţi să le faceţi mai bune decât sunt astăzi!", a fost mesajul postat, miercuri, de premierul Victor Ponta pe contul său de socializare.
Mesajul prim-ministrului însoțește o înregistrare cu o parte din discursul pe care premierul Ponta l-a susținut, cu o zi în urmă în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la palatul Victoria cu autorii cărții "România noului val".
"Implicarea într-o activitate publică azi în România poate avea o singură motivație și este un cuvânt pe care ca toți cei mai tineri îl evit de obicei, dar de data asta trebuie să-l folosesc: doar din patriotism. Satisfacții finanicare nu se pune problema, în orice firmă privată lucrați sau veți lucra veți câștiga mai bine decât într-o funcție publică. Alte avantaje nu există, dar există foarte multe incompatibilități și există, e adevărat, și în ceea ce înseamnă în percepția publică o prezumție de vinovăție: dacă acționați în viața publică, sunteți vinovați, cu siguranță este suficient doar să declare cineva ceva despre dumneavoastră. Eu fac apologia unei funcții publice, pe care, pentru o perioadă de timp, cred fiecare român are datoria chiar să o exercite, penrtru că e un gen de datorie pe care v-o plătiți faţă de cei care v-au îndrumat la şcoală, la facultate, mai departe în societate. Și cred că, într-adevăr, societatea noastră poate progresa dacă cei mai buni dintre dumneavoastră se înhamă şi la o funcţie publică. Dacă rămân întotdeauna cei mai răi și cei mai buni se plâng că cei răi ne conduc, o să ne învârtim într-un cerc vicios", le-a transmis premierul celor prezenți la evenimentul organizat la Palatul Victoria.
Volumul "România noului val", a fost lansat pe 17 februarie la București și reunește în premieră viziunile despre viitor a 77 de tineri de succes, antreprenori, lideri emergenți din Generația Y (cu vârste sub 40 de ani).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News