Un oficial maghiar acuză România de „agresiune simbolică” și susține autonomia Ținutului Secuiesc

Steaguri Ungaria România
Steaguri Ungaria România

Secretarul de stat din cadrul ministerului maghiar de Externe, Zsolt Nemeth, a atacat miercuri Guvernul României. Oficialul ungar a declarat că Executivul de la București trebuie să pună capăt „agresiunii simbolice” de a interzice secuilor să își arboreze steagul pe clădirile publice. Nemeth îndeamnă poporul ungar la solidaritate cu maghiarii din centrul României în lupta lor pentru autonomie.

Responsabili guvernamentali din Covasna şi Harghita au interzis arborarea steagului secuiesc pe clădirile publice.

„Are loc un război al steagurilor”, a afirmat Nemeth, la o ceremonie desfăşurată într-un district din sudul Budapestei, unde primăria a arborat un drapel secuiesc în semn de simpatie.

Guvernul ungar se aşteaptă cu fermitate ca România să pună capăt acestei „agresiuni simbolice”, a adăugat acesta, citat de agenția MTI, scrie Agerpres.

Zsolt Nemeth a îndemnat totodată consiliile locale ungare să dea dovadă de solidaritate arborând la rândul lor drapelul, „în susţinerea autonomiei”.

La 27 ianuarie, drapelul României din faţa sediului Prefecturii Covasna a fost vandalizat de persoane necunoscute. Drapelul a fost tăiat în două locuri, iar Poliţia a demarat cercetări pentru identificarea autorilor şi sancţionarea lor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi ofensă adusă însemnelor naţionale.

Drapelul tricolor din faţa Prefecturii Covasna, care are o mărime de aproximativ 12 metri pătraţi, a fost amplasat pe data de 24 ianuarie, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, pentru a drapa panoul cu inscripţia „Ţinutul Secuiesc” pe care liderii UDMR Covasna l-au postat în acel loc la sfârşitul anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel