Un consumator de droguri a ajuns la urgențe de 64 de ori în 3 luni. Medic: Caută pe Google și revine ca să verifice dacă nu cumva a făcut infarct. Îi spunem că nu și e nemulțumit

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un tânăr din Oradea a ajuns la urgențe de 64 de ori în trei luni, acesta fiind cunoscut pentru faptul că este consumator de droguri.

Unitatea Primiri Urgențe (UPU) de la spitalul din Oradea a fost vizitată de 64 de ori în ultimele 3 luni de un pacient cunoscut pentru consumul de droguri, conform Antena 3 CNN.

Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Bihor, a spus că, pe lângă pacienții care se prezintă la camera de gardă cu diferite probleme, precum virozele respiratorii specifice acestei perioade, un tânăr din oraș a ajuns de 64 de ori la urgențe din cauza consumului de droguri.

„Evident, mai există încă o categorie de pacienţi, cei care revin în mod repetat pentru că au probleme cronice în contextul cărora nu conştientizează că trebuie să apeleze la medicul specialist care poate să le rezolve problema“, a spus medicul Borcea pentru news.ro.

„Îi spunem că nu are infarct, dar este nemulțumit“

„Şi aici am tot dat exemplul adicțiilor, cei care sunt dependenţi de diferite substanţe, inclusiv alcool, droguri, care vin în UPU fie că sunt aduşi de familie, fie vin ei înşişi dar iarăşi, noi putem rezolva problema acută, dar pe termen lung ei trebuie să se adreseze celor care pot să le rezolve adicţia.

Ca exemplu, un tânăr din Oradea care a revenit în UPU, din noiembrie, de 64 de ori.

E electrocardiograma care este suverană, îi facem pentru că nu vrem să păţească ca în fabula cu Petrică şi Lupul, îi spunem că nu are infarct, dar el este nemulţumit pentru că nu îi facem acele analize suplimentare pe care e iar vrea să i le facem şi pe care le identifică pe Google, crede că acelea îl exonerează de infarctul miocardic“, a explicat dr. Borcea.

„Nu aş putea să spun că nu ar trebui să ajungă în urgenţă, noi suntem ca un fel de triaj al sistemului sanitar acum, vin la noi şi noi trebuie să le spunem care e soluţia, dar aici ar trebui să existe un compromis, odată pacienţii să înţeleagă, că e mai bine să meargă la diabetolog, la neurochirurg, decât să revină de 100 de ori în UPU, să înţeleagă că asta e soluţia pentru el, şi nu să genereze agresivitate sau supărare, pe de o parte.

Pe partea sistemului trebuie să existe mecanismul care să îi preia pe aceşti pacienţi“, a mai spus medicul Hadrian Borcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel