Urmărește emisiunea live


Trucuri care te vor ajuta să adormi mai ușor. Meditație, respirație, vizualizare!

Sursă foto: Pexels (SHVETS Production)
Sursă foto: Pexels (SHVETS Production)

Cu toții putem avea nopți care par nesfârșit de lungi, mai ales din cauza faptului că nu putem adormi. Iată câteva metode care ne pot ajuta să adormim. 

Respirația profundă este o metodă susținută de studii științifice, care indică o calmare a corpului și a minții, putând fi făcută cu ușurință înainte de ora de somn ori dacă vă treziți în miezul nopții. Schimbarea ritmului respirației încetinește ritmul cardiac, reduce tensiunea arterială și stimulează sistemul parasimpatic de „odihnă și digestie” al corpului, care poate elimina îngrijorarea și anxietatea.

„Concentrarea conștientă asupra respirației vă poate ajuta să vă separați de gândurile năucitoare care zburdă prin creier”, a spus specialistul în somn Rebecca Robbins, un instructor în divizia de medicină a somnului de la Harvard Medical School.

Există o serie de tehnici de respirație profundă pe care le puteți încerca. Respirația diafragmatică, cunoscută și sub denumirea de respirație abdominală, se concentrează pe relaxarea diafragmei, principalul mușchi al respirației. Începeți prin a respira adânc pe nas, numărând lent până la șase, asigurându-vă că puteți simți abdomenul ridicându-se pe măsură ce se umple de aer. Expirația se face asemănător, numărând până la șase. 

„Străduiți-vă pentru inspirații fără efort, blânde și fără sunet, în timp ce vă tratați expirațiile ca suspine blânde și prelungite, de ușurare”, a sugerat colaboratorul CNN Dana Santas, specialist certificat și antrenor.

Meditația poate facilita somnul 

Meditația este o metodă veche de calmare a corpului și a minții. Studiile arată că poate ajuta perfecționiștii să nu se mai judece atât de aspru și poate ajuta la tratarea fumatului, a durerilor cronice, a tulburărilor de dependență și a depresiei, printre altele. Un studiu a constatat că este nevoie de doar 30 de minute pe zi de meditație pe parcursul a două săptămâni pentru a produce o schimbare măsurabilă în creier.

„Atunci când aceste tipuri de exerciții mentale sunt practicate de oameni, schimbă de fapt funcția și structura creierului lor”, a spus neurologul Richard Davidson, profesor de psihiatrie la Universitatea din Wisconsin-Madison și fondator și director al Centrului pentru Sănătatea Minții

Există multe resurse pe internet unde se pot învăța diferite practici de meditație. Davidson și colegii săi au creat o aplicație gratuită, bazată pe dovezi științifice, concepută pentru a-i ajuta pe oameni să practice meditația și mindfulness.

Vizualizează și poate deveni realitate!

Vizualizarea este un alt adjuvant pentru somn. Imaginează-ți un loc calm și liniștit în mintea ta și umple-l cu obiecte, culori și sunete specifice. Cercetătorii au descoperit că oamenii care vizualizează în detaliu au fost capabili să alunge cu mai mult succes gândurile nedorite din mintea lor. Dacă întâmpinați probleme în privința dezvoltării unei imagini de vizualizat, cercetătorii sugerează să vă puneți întrebări despre miros, senzații tactile și lumină, precum „Pot să simt soarele pe pielea mea? Ce miros este în aer?”.

De asemenea, vă puteți vizualiza corpul relaxându-se, spun experții. În timp ce respiri profund și încet, imaginează-ți că respirația ta este o adiere care curge prin corp, ușurând stresul și relaxând tensiunea pe măsură ce se mișcă prin fiecare parte a corpului și apoi pleacă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel