TRADIȚII de SFÂNTUL ȘTEFAN. Ce e bine să faci în 26 decembrie

Sfântul Ștefan a fost un tânăr frumos cu un suflet deosebit. Ce rostea îndeplinea prin faptă. Ștefan este un nume purtat de patru sute de mii de români ce duc mai departe cuvântul sfânt al celui ce a fost omorât cu pietre pentru credința în Dumnezeu. 

TRADIȚII de SFÂNTUL ȘTEFAN. Tradiția spune că persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate sau se judecă de multă vreme cu persoane foarte orgolioase, este bine să aducă în casa lor o icoană sființită în această zi cu Sfântul Ştefan.

TRADIȚII de SFÂNTUL ȘTEFAN. Tot astăzi, se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit în împrejurări dramatice, iar pachetele cu mâncare se împart şi persoanelor tinere, care poartă numele primului mucenic Ştefan.

TRADIȚII de SFÂNTUL ȘTEFAN. În Muntenia, în unele zone, se prepară pâinile lui Ștefan, ce simbolizează pietrele care l-au ucis pe Sfântul Ștefan. Pâinile, ca niște chifle mici, se prepară dintr-un aluat asemănător celui de cozonac și se ung cu miere. Se sfinţesc la biserică în ziua praznicului şi se împart copiilor săraci.

TRADIȚII de SFÂNTUL ȘTEFAN. De Sfântul Ștefan, se împart mucenici cu miere și nucă. 

TRADIȚII de SFÂNTUL ȘTEFAN. Împăcările sunt binevenite în 26 decembrie pentru sporul casei și sănătatea rudelor cu probleme mari de sănătate. 

TRADIȚII de SFÂNTUL ȘTEFAN. Numele Sfântului Ștefan îl poartă 300.000 de bărbați și 100.000 de femei. 

TRADIȚII de SFÂNTUL ȘTEFAN. Sfântul Ștefan era un tânăr frumos, cu un suflet deosebit. Profund, bun orator și un remarcabil psiholog, Sfântul Ștefan era înzestrat cu un sentiment religios excepţional de cald şi de puternic. Rar puteai întâlni un suflet atât de delicat pentru un om cu o personalitate atât de puternică. Ceea ce rostea prin cuvânt îndeplinea prin faptă. 

TRADIȚII de SFÂNTUL ȘTEFAN. A predicat învățăturile lui Iisus și a atras atenția fariseilor, astfel că a fost condamnat la moarte, prin uciderea cu pietre, de autoritățile iudaice din Ierusalim, fiind primul martir creștin. Se spune că, în timp ce în el se aruncau pietre, ceva mai departe priveau, dându-i puterea de a suferi cu demnitate acest martiriu, Maica Domnului, însoţită de Sfântul Ioan: "O, cât îi era de dulce moartea, Sfântului, celui dintâi mucenic, cu toate că se afla într-acea crudă ucidere cu pietre - căci privea la patimile lui din înălţimile cereşti, prea dulcele Iisus - iar din dealurile pământeşti, prea dulcea Mamă, împreună cu iubitul ucenic".

TRADIȚII de SFÂNTUL ȘTEFAN. Pe colina de la capătul Văii Iosafat, la biserica ridicată în cinstea Sfântului Ştefan, vin şi se roagă creştini din toată lumea. Iar în apropierea bisericii se află una dintre cele şapte porţi ale cetăţii, cu numele Sfântului, poarta prin care a fost scos din cetate şi ucis cu pietre. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel