Viorel Brezeanu, stenograful lui Nicolae Ceaușescu, a făcut dezvăluiri în exclusivitate pentru DC News și Viorel Brezeanu a ajuns din întâmplare să fie stenograful lui Nicolae Ceaușescu. La o ședință de stat au lipsit cei doi stenografi care lucrau pentru Nicolae Ceaușescu, așa că Brezeanu, fiind stenograful lui Dumitru Petrescu (președinte al Marii Adunări Naționale (26 ianuarie - 29 mai 1950), președinte al Comitetului de Stat al Aprovizionării (cu rang de ministru) (14 ianuarie 1951 - 9 martie 1952), ministru de finanțe (9 martie 1952 - 3 octombrie 1955), vicepreședinte al Consiliului de Miniștri (4 octombrie 1955 - 26 mai 1956) și președinte al Comitetului de Stat pentru Protecția Muncii (cu rang de ministru) (30 decembrie 1965 - 8 decembrie 1967) a stenografiat ședința respectivă și Ceaușescu l-a vrut imediat. ”Eu am zis, tovarășu Stătescu, am de predat....Iar el mi-a zis: Viorele, cine se poate opune lui Nicolae Ceaușescu?. La prima întâlnire cu el nu am avut emoții, dar vă spun că avea niște ochi de cobră. Magnetiza omul. Avea o privire foarte pătrunzătoare și la obiect. Dacă făceai o greșeală zicea: de mâine să nu-l mai văd.
Miniștrii aveau frică. Uneori eram noi, trepădușii, mai importanți și miniștri ne întrebau cum e Ceaușescu”, a declarat Brezeanu
Viorel Brezeanu a mai spus că Nicolae Ceaușescu nu era greu de stenografiat.
”Aproape că nu aveai nevoie de stenografiat”, a mai spus el.
Pe de altă parte, Viorel Brezeanu a spus că Nicolae Ceaușescu avea simțul umorului.
”Era receptiv la glume. L-a întrebat pe Angelo Miculescu cum stăm cu irgațiile, cu agricultura. Și Miculescu a zis: Irigațiile fără ploaie sunt ca un anumit organ fără anexă. Ceaușescu a zâmbit, era receptiv”, a spus el.
Despre Elena Ceaușescu, Brezeanu a spus că aceasta parcă îl hipnotiza pe dictator.
”Le ședințe îi căuta mereu privirea să vadă dacă ea este de acord”, a mai zis Brezeanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu