Șoferi Ridesharing. Marilen Pirtea: Ei plătesc aceleași taxe ca taximetriștii

Vicepreședintele PNL, Marilen Pirtea,  a susținut faptul că si cei care practică transportul tip ridesharing plătesc aceleași taxe pe care le plătesc cei care practică taximetria. 

„Avem datoria să respectăm dreptul la muncă și tratamentul fiscal egal al tututor celor care muncesc în activități de taximetrie și transport persoane de tip rideshare, chiar dacă apar diferențe de tarife ale serviciilor de piața prestate de aceștia, provenite din competitivitatea și tipul de business”, spune deputatul liberal Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților, cu referire la conflictul dintre taximetriști și cei care lucrează prin UBER, conflict ce a cunoscut o nouă etapă, la sfârșitul săptămânii trecute, sub forma unui protest al taximetriștilor din Timișoara. În răspunsul pe care Ministerul Finanțelor Publice l-a formulat la interpelarea pe care deputatul liberal a adresat-o în Parlament se precizează faptul că veniturile obținute de persoanele fizice care realizează transport privat prin aplicația UBER beneficiază de un tratament fiscal care nu este diferit de cel aplicabil veniturilor obținute de angajații altor societăți de taximetrie.

Libera concurență, pricipiu european al pieței 

Pirtea susține că libera concurență și competitivitatea sunt principii care reglează uniform piața europeană a serviciilor de transport în sistem de taximetrie și transport persoane rideshare, iar specificul de operare comercială acelor două tipuri de societăți fac posibile diferențe de costuri, reflectate în tarifele finale aplicate. Cu toate acestea, toate societățile plătesc impozit pe profit, reglementat de Codul fiscal, iar toți angajații acestor societăți, indiferent că sunt de taximetrie sau de ridesharing, plătesc impozite similare, reglementate de Codul muncii, adaugă liberalul.

 "Nu-i indicat să-i dezavantajăm" 

"Nu este deloc indicat să-i dezavantajăm și să-i blamăm pe cei care prestează servicii de transport în regim ridesharing, acuzându-i de dumping, din cauză că tarifele lor sunt uneori mai mici decât tarifele celor care prestează servicii de taximetrie prin companii locale. Pentru aceste diferențe de tarife nu sunt responsabili angajații, ei plătesc același impozit pe veniturile din muncă, precum angajații societăților de taximetrie. Pentru diferența de tarife, provenită dintr-o structură a costurilor diferită în societățile clasice de taximetrie față de societățile de transport rideshare, nu pot să fie acuzați cei care își exercită dreptul la muncă. E important să reafirmăm că dreptul la muncă este asigurat în mod egal tuturor celor care activează în acest domeniu”, subliniază vicepreședintele Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel