Șefii de la CFR pornesc ofensiva împotriva blatiștilor din trenuri

blatisti
blatisti

Șefii de la CFR Călători vor să rezolve problema blatiștilor și a vandalilor din trenuri, care aduc pierderi de zeci de milioane de euro anual companiei feroviare de stat, și au angajat agenți de pază care să facă ordine în vagoane.

Timp de o lună, pe trenurile de navetiști care circulă între Bucureşti Obor şi Feteşti, vor patrula agenți de pază, măsura fiind inclusă într-un proiect pilot. Dacă aceștia vor reuşi să reducă numărul călătorilor fără bilet şi să Ii sperie pe scandalagii, ei vor fi întâlniți și pe alte rute, scrie Digi24.

Primii paznici și-au început deja patrularea în zilele de lucru, firma din Constanța angajată primind pentru aceste servicii aproape 1.200 de lei pe zi, adică aproape 200 de lei pentru fiecare agent.

„Sunt şase agenţi care însoţesc patrulele de control ale CFR Călători şi care asigură sprijinul în tratarea călătorilor rău-voitori, rău-platnici sau agresivi”, a declarat Florin Soare, directorul general STFC Bucureşti.

„În momentul în care intram în compartiment şi le ziceam: prezentaţi legitimaţia de călătorie, aveau un leu în mână. Îl vrei pe asta, bine, altul nu avem. Unii chiar nu dădeau deloc. Hai mă ieşi afară, dă-i drumul de aiciea, nu avem bani, hai, dă-i drumul. Doi colegi de-ai mei au fost agresaţi fizic, ce mai, au fost bătuţi”, a povestit și controlorul de tren Gheorghe Milaș.

Călătorii consideră că măsura este una bună, dar sunt sceptici că se va schimba ceva, deoarece, susțin ei, numărul agenților de pază este mult prea mic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel