Rașcovici, ”comisarul” USR PLUS se ÎNTOARCE! Ce funcție are acum fostul subprefect

Rașcovici, ”comisarul” USR PLUS se ÎNTOARCE! Ce funcție are acum fostul subprefect / Foto: Facebook Viorel Rașcovici
Rașcovici, ”comisarul” USR PLUS se ÎNTOARCE! Ce funcție are acum fostul subprefect / Foto: Facebook Viorel Rașcovici

Viorel Rașcovici, fostul subprefect de Alba, va avea o nouă funcție/ 

Rașcovici, ”comisarul” USR PLUS se întoarce. Fostul subprefect de Alba va avea o nouă funcție. Curtea de Apel Alba lulia a validat mandatul de consilier județean al lui Viorel Rașcovici, după ce, în primă instanță, Tribunalul Alba a respins cererea formulată în acest sens de către Secretarul General al Județului Alba, scrie Ziarul Unirea.

„Admite ca fondat apelul declarat de apelantul Rașcovici Viorel împotriva încheierii nr. 181/CC/F/2021 pronunțată de Tribunalul Alba în dosar nr. 2345/107/2021. Schimbă în tot încheierea atacată și în consecință:

Admite sesizarea formulată de Consiliul Județean Alba privind validarea mandatului consilierului județean declarat supleant cu ocazia alegerii autorităților administrației publice locale din data de 27 septembrie 2020 și în consecință: Validează mandatul domnului RAȘCOVICI VIOREL, candidat declarat supleant din partea Alianței USR-PLUS, Partidul Uniunea Salvați România”, se arată în soluția pe scurt adoptată, săptămâna trecută, de Curtea de Apel Alba lulia.

Dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel după ce fostul subprefect a făcut apel în urma hotărârii Tribunalului Alba, din 5 iulie, când instanța a respins cererea formulată de Secretarul General al Județului Alba având ca obiect validarea mandatului de consilier județean pentru Rașcovici, supleant pe lista USR. 

Scandalul diplomei false

Rașcovici a ocupat pentru o foarte scurtă perioadă de timp și funcția de subprefect. După ce a fost desemnat la sfârșitul lunii februarie de către USR PLUS pentru funcția de subprefect, el a demisionat în 7 mai, invocând motive personale. Rașcovici a fost implicat într-un scandal legat de o diplomă falsă. 

VEZI ȘI: Adio, dar rămân cu tine? Rocadă politică în Alba, după ce Rașcovici a demisionat. Decizie în USR PLUS

Controversa din jurul lui s-a născut cu privire la studii, care ar fi fost efectuate la o ”fabrică de diplome”. Viorel Rașcovici a absolvit în 2005, la fără frecvență, Facultatea de Drept din cadrul ”Universităţii Internaţionale Deschise Tehnoeconomia Europeană – Academia de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană”, universitate privată considerată o ”fabrică de diplome false”, al cărui rector a fost cercetat în mai multe dosare penale, fiind chiar şi reţinut la un moment dat pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii. În 2003, universitatea a fost închisă de ANPC, a contestat decizia în instanță, iar în 2004 a pierdut procesul. Cu toate acestea, universitatea a continuat să funcţioneze până în prezent, asta deși instituţia nu a obţinut niciodată autorizaţie de la Ministerul Educaţiei Naţionale. 

VEZI ȘI: Lovitură pentru Rașcovici, după ce USR PLUS l-a pus subprefect: Dosar penal și bun de plată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel