Prințul Charles s-a adresat în limba română: ”Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România” (VIDEO)

Sursă foto: Captură video (Facebook - Ministerul Mediului - România)
Sursă foto: Captură video (Facebook - Ministerul Mediului - România)

În cadrul unui eveniment pe domeniul forestier desfășurat la Sibiu, Alteța Sa, Prințul Charles, s-a adresat audienței în limba română. 

Prințul Charles a vorbit în limba română la evenimentul ThinkForest desfășurat la Sibiu. Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România, a spus prințul. Discursul a început cu o frază în limba română.

„Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România după trei ani de absență, gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă”, a spus prințul Charles în limba română.

Prințul Charles a participat luni la evenimentul ThinkForest în cadrul căruia a fost lansat cel mai mare proiect transnațional de restaurare a pădurilor din Europa, SUPERB.

„Evenimentul de astăzi este de o importanță crucială pentru viațăa, pentru natura din lume”, a continuat Prințul de Wales în limba engleză.

Transilvania, un loc în care societatea umană se integrează cu biodiversitatea peisajului natural

Prințul de Wales a mai spus că doar în Transilvania a găsit oameni atât de bine integrați în natură, peisaje atât de uimitoare și zone conservate perfect. Biodiversitatea de aici este unică în Europa, a precizat prințul.

„În niciun alt loc din Europa nu am găsit zone atât de bine conservate”, a adăugat prințul Charles.

Proiectul ThinkForest este coordonat de European Forest Institute și implică peste 100 de organizații din 20 de țări. În cadrul proiectului sunt incluse 12 situri demonstrative de restaurare la scară largă a pădurilor din Europa. Unul dintre situri este situat în România, în Munții Carpați, și este dezvoltat în colaborare cu Alianța pentru Bioeconomie Circulară (The Circular Bioeconomy Alliance) înființată de Prințul de Wales.

Ce scria presa internațională săptămâna trecută despre vizita prințului Charles în România

Săptămâna trecută, Prințul Charles a ajuns în țara noastră. Presa internațională nu a ratat vizita moștenitorului tronului britanic în România. Prințul Charles a ajuns ieri în București pentru a vizita mai mulți refugiați ucraineni. 

”Prințul de Wales a sosit în România pentru a-și arăta sprijinul față de refugiații ucraineni și pentru a vedea asistența oferită acestora. Este prima vizită a unui membru senior a familiei regale britanice în regiune de la începutul invaziei ruse a Ucrainei. Cele mai recente cifre arată că aproape un milion de ucraineni au trecut deja granița în România.

Prințul Charles a vizitat un centru de lângă București, care susține un număr tot mai mare de refugiați. Charles s-a întâlnit cu familii ucrainene care veniseră să se aprovizioneze cu alimente și haine, iar lucrătorii umanitari au explicat presiunile actuale”, scrie BBC. 

Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta II. Ghidul complet al evenimentelor

Majestatea Sa Regina Elisabeta sărbătorește 70 de ani de domnie, un record fără precedent, iar regatul său se pregătește pentru o serie de evenimente regale care vor rivaliza chiar și cu încoronarea ei din 1952. Primul Jubileu de platină va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare, într-un weekend prelungit de patru zile, începând de joi, 2 iunie.

Vor avea loc concerte concerte de mare anvergură, cât și evenimente locale, sărbătoarea le va oferi britanicilor și celor patronați de regină o scuză pentru a se relaxa după ani marcați de crize.

Joi, 2 iunie

Celebrarea Jubileului de patru zile începe cu parada dedicată aniversării Reginei. Începând cu ora 10 dimineața, va debuta Parada The Mall to Horse Guards, cu membrii familiei regale călare ori în trăsuri care vor defila în jurul orei 10:30. Evenimentul se transformă în tradiționalul Trooping the Colour, care a marcat ziua oficială de naștere a monarhului britanic în ultimii 260 de ani.

Urmează apoi Batalionul 1, Gărzile Irlandeze, unde Prințul William este colonelul regimentului, cu până la 1.450 de ofițeri și soldați care prezintă un spectacol extravagant de fast militar, împreună cu 400 de muzicieni din Armată și aproximativ 240 cai. După aceasta vine Royal Gun Salute, la 12:52, cu 82 de salve în Hyde Park, iar la ora 13:00, cu 124 de salve de la Turnul Londrei. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel