Prima reacție a bisericii ruse după includerea patriarhului Kirill pe lista sancțiunilor: „Lipsă de bun simț”

Biserica Ortodoxă Rusă i-a acuzat pe europeni de „lipsă de bun simț” după ce patriarhul Kirill a fost inclus pe lista sancțiunilor.

„Cu cât sancțiunile devin mai nediscriminatorii, cu atât pierd contactul cu bunul simț, cu atât mai îndepărtată devine realizarea păcii pentru care Biserica Ortodoxă Rusă se roagă cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Patriarh la fiecare liturghie”, a afirmat miercuri Vladimir Legoida, președintele Departamentului Sinodal de la Moscova pentru relațiile Bisiericii cu societatea și mass-media.

„Trebuie să fii complet nefamiliarizat cu istoria Bisericii noastre pentru a-i intimida clerul și credincioșii adăugându-i pe niște liste”, a scris acesta și pe Telegram.

El le-a transmis oficialilor europeni că patriarhul Kirill provine „dintr-o familie ai cărei membri au fost supuși represiunii pentru credința și poziția lor morală în zilele ateismului militant comunist” de zeci de ani și „niciunul nu se temea de închisoare și chiar și represalii”.

VEZI ȘI: Papa Francisc vrea să plece la Moscova pentru a se întâlni cu liderul Rusiei: „Kiril nu poate deveni băiatul de altar al lui Putin”

Comisia Europeană a dispus includerea patriarhului Kirill pe lista sancțiunilor

Noua listă cuprinde 58 de personalităţi, printre care numeroşi militari ruşi. Pe listă se află şi soţia, fiica şi un fiu al purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, precum şi şeful agenţiei de reglementare a telecomunicaţiilor Roskomnadzor, Andrei Lipov.

Sancţiunile constau în interzicerea accesului în Uniunea Europeană şi îngheţarea activelor deţinute pe teritoriul acesteia. Peste o mie de persoane se află deja pe lista neagră europeană. Patriarhul Kirill, 'un aliat de lungă durată al preşedintelui Vladimir Putin, a devenit unul din principalii susţinători a agresiunii militare împotriva Ucrainei', subliniază documentul Comisiei.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, sub a cărei jurisdicţie se află în jur de 150 milioane de credincioşi în lume, în principal în Rusia, şi-a înmulţit predicile în care susţine ofensiva rusă în Ucraina. La 27 februarie, el a vorbit despre o luptă a 'forţelor răului' care se opun 'unităţii' istorice între Rusia şi Ucraina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel