Urmărește emisiunea live


Ponta: Justiția rămâne singura putere din România

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că, "ușor-ușor", justiția rămâne singura putere din România, subliniind că își dorește ca acest domeniu să fie mai responsabil atunci când greșește.

"Cred că ușor-ușor — și cred că este singurul lucru pe care îl spun — justiția rămâne singura putere din România, celelalte se subordonează. Orice decizie a Parlamentului și a Guvernului este imediat cenzurabilă de către justiție, poate că este o evoluție bună", a declarat premierul la lansarea cărții "Statul sunt EU! Un raport asupra politizării justiției românești", semnată de prof. univ. dr. Alexandru Radu și lector univ. dr. Daniel Buti.

Potrivit lui, justiția este un serviciu public ca și Sănătatea, Educația și Armata.

"Deocamdată este singura putere care nu răspunde atunci când greșește. Noi toți ceilalți răspundem în fața justiției atunci când greșim. Justiția, dacă cumva greșește, vorbesc ipotetic, nu răspunde și mă gândesc numai la faptul că prin hotărâri judecătorești s-a retrocedat o suprafață egală cu a României, Bulgariei și cred că o jumătate din Ucraina în ultimii ani. Statul român are de plătit în următorii 20 de ani mai mult decât putem produce noi toți vreodată. Și printr-o decizie a justiției singura operă a lui Constantin Brâncuși din România a fost retrocedată, deși la dosar erau toate documentele care arătau că a fost cumpărată de statul român", a mai afirmat Ponta.

Premierul a subliniat că politicul se supune justiției, și nu invers, adăugând că are foarte multe opinii și proiecte cu privire la justiție, dar că nu are voie să vorbească despre ele.

Șeful Executivului s-a referit și la acordul de coabitare instituțională cu președintele, precizând că la o discuție pe această temă ar trebui să participe toți cei patru actori implicați, însă a arătat că dintre aceștia "unul spune că a fost o păcăleală, celălalt că nici nu a fost acolo, al treilea este în justiție și nu are cum să spună" iar el este singurul "supraviețuitor".

CITEȘTE ȘI: Citiți poezia "PACTUL de COABITARE"

"Acel acord, din punctul meu de vedere, a fost un acord cu acele instituții și acei parteneri ai României cu care am considerat că trebuie să colaborăm în continuare și care îl susținuseră pe Traian Băsescu în criza din 2012", a arătat Ponta.

El a susținut că nu a semnat acordul de colaborare cu Traian Băsescu, ci cu anumiți actori instituționali, care și-au respectat în mare parte prevederile documentului, și că șeful statului era "doar un mandatar".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel