Încă un general rus, înlăturat de Putin. Adjunctul șefului Statului Major al armatei ruse, arestat - Foto în articol

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Adjunctul șefului de Stat Major al armatei ruse a fost arestat.

La Moscova, Tribunalul Militar a Garnizoanei 235, la cererea anchetatorilor ruși, l-a arestat pe șeful Direcției Principale de Comunicații a Forțelor Armate Ruse - adjunctul șefului Statului Major General al armatei ruse, generalul-locotenent Vadim Șamarin.

„Printr-o hotărâre judecătorească din 22 mai 2024, instanța a ales o măsură preventivă împotriva lui Vadim Șamarin sub formă de detenție pe o perioadă de două luni”, se arată într-un comunicat.

Instanța refuză să ofere mai multe detalii



Potrivit instanței din Rusia, Vadim Șamarin a fost acuzat că a primit o mită deosebit de mare (partea 6 a articolului 290 din Codul Penal al Rusiei). Instanța s-a abținut să facă alte comentarii, invocând confidențialitatea investigației.

Totuși, o sursă informată în acest caz a declarat pentru Interfax că Vadim Șamarin este acuzat de luare de mită în legătură cu contracte guvernamentale și că a fost adus pentru audiere într-un dosar penal. Înainte de aceasta, Kommersant a raportat despre arestarea și căutarea generalului.

Interfax precizează că nu are încă comentarii din partea anchetatorilor sau din partea avocaților lui Vadim Șamarin cu privire la această situație.

Val de arestări în Rusia

Precizăm că arestarea generalului Vadim Șamarin vine la scurt timp după arestarea generalul rus Iuri Kuzneţov, care, la fel ca și Șamarin, a fost reținut pentru luare de mită în proporții deosebit de mari.

VEZI ȘI: Generalul rus Iuri Kuzneţov, reținut pentru luare de mită

În plus, este important să menționăm că valul de arestări vine în contextul în care președintele Vladimir Putin l-a înlăturat, luna aceasta, pe Serghei Șoigu din funcția de ministru al Apărării, înlocuindu-l cu fostul vicepremier Andrei Belusov. În plus, a fost arestat și omul de încredere al lui Șoigu, ministrul adjunct al Apărării al Federației Ruse, Timur Vadimovici Ivanov. Din lista celor arestați în ultima vreme face parte și șeful personalului din cadrul Ministerului rus Apărării, generalul-maior Ivan Popov, fostul comandant al Armatei a 58-a de Forțe Combinate.

VEZI ȘI: Omul de încredere al lui Șoigu, arestat. Nervi la vârful instituțiilor de forță ale lui Putin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel