Emoții care ne pot vindeca - Exerciții de creativitate

DeCeNews vă prezintă o rubrică săptâmânală destinată celor care doresc să-şi rezolve problemele de sănătate prin metode specifice terapiilor complementare, să-şi echilibreze organismul la toate nivelele, sau pur şi simplu doresc să se regăsească pe sine, acesta fiind şi scopul aplicăţiilor practice care vor fi prezentate pe parcurs.

Stefan-PuscaIn vestul Asiei Mici, in Frigia, un oracol prezisese ca neintelegerile vor inceta atunci cand regele va urca cu carul pana la templul lui Zeus. Gordius, regele din acea perioada a facut acest lucru, insa nu putea desface carul de jug datorita unui nod foarte complicat. Oracolul a prezis din nou ca acel ce va desface acest nod va deveni stapanul Asiei mici.

Dupa multe incercari vestea a ajuns si la Alexandru Macedon care s-a dus in Frigia sa desfaca nodul, numit si “nodul gordian” dupa numele regelui. Vazand ca nu poate sa il desfaca, a intrebat inca odata daca este adevarat ca cel ce va desface nodul va deveni stapanul lumii. I s-a rapuns ca da. In acel moment, fara sa ezite, si-a scos sabia si a spulberat nodul dintr-o lovitura. A ajuns apoi stapanul Asiei Mici, ca si a mare parte a lumii civilizate de atunci.

Creativitatea este una din cele mai puternice forte care ne mana catre realizari pozitive in viata. Printre multe altele ne poate scapa de stress deoarece presupune abilitatea de a gasi solutii la problemele noastre. Ea presupune o stare de libertate a mintii care aduce echilibru in organism, si elimina anumite blocaje mentale sau energetice. Oricat ar parea de ciudat, creativitatea poate fi...exersata. Desi ea ar putea parea mai degraba apanajul unei minti de artist, o minte disciplinata poate fi mult mai creativa decat s-ar putea crede.

Lucrul si mai interesant este ca pentru a invata sa gandesti creativ este extrem de util sa inveti cum sa...nu gandesti. Meditatia, spre exemplu, este un stimulent extraordinar al creativitatii.

Astazi am sa va propun un nou exercitiu care stimuleaza creativitatea, de asta data prin echilibrarea si calmarea mintii si inducerea unei stari foarte “curate” si placute a spiritului: luati pozitia in care practicati de obicei relaxarea. Incepeti cu o destindere a muschilor faciali pe verticala de sus in jos. Schitati un zambet. Apoi exersati perceperea pulsului in globii oculari, ceea ce va face ca relaxarea pe care o dobanditi sa fie si mai profunda. Numarati treizeci de batai de puls, dupa care vizualizati cu ochii mintii o imagine legata de problema care trebuie sa o rezolvati.Imaginati-va ca acea imagine devine luminoasa si o inspirati pana cand ajunge in inima. Expirati tot ceea ce era intunecat in acea imagine, scotand aceste parti ale sale mult in afara corpului. Repetati acest exercitiu timp de cateva zile pana cand solutia problemei asupra careia ati lucrat va aparea. Veti ajunge sa simtiti cum mintea vi se deblocheaza de fiecare data cand gasiti cate o solutie.

Citește și:

Emoții care ne pot vindeca – Redescoperiți-vă potențialul creativ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel