Dosarul Transferurilor. Decizia, amânată pentru a doua oară

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru a doua oară luarea unei decizii în ceea ce-i privește pe cei 7 inculpaţi din Dosarul Transferurilor pentru data de 4 martie, orele 14,00. Motivul invocat de cei doi judecători a fost timpul prea scurt  pentru parcurgerea dovezilor prezentate de procurori şi avocaţii apărării. Pentru cel de-al optulea inculpat, respectiv Mihai Stoica,  faptele pentru care era acuzat s-au prescris de noul Cod penal.

Judecătorii au decis însă o ultimă amânare, aceştia urmând să ia o hotărâre pe data de 4 martie, la ora 14.00.

Procurorul de şedinţă a cerut, pe 10 februarie, pedepse cu executare pentru majoritatea inculpaţilor din dosarul transferurilor din fotbal pentru care faptele nu s-au prescris prin intrarea în vigoare a noului Cod penal.

Procurorul a susţinut că niciuna dintre faptele de care sunt acuzaţi Cristian Borcea, Ioan Becali şi Victor Becali nu s-a prescris şi a cerut condamnarea acestora la pedepsele pe care Curtea de Apel Bucureşti le-a stabilit iniţial, respectiv şapte ani de închisoare cu executare pentru fostul finanţator al FC Dinamo Bucureşti Cristian Borcea, opt ani pentru fostul impresar Ioan Becali şi şapte ani de închisoare pentru Victor Becali.

De remarcat că 4 martie, noul termen când este aşteptat verdictul în Dosarul Transferurilor, este cu o zi înainte de data alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, unde cele mai mari şanse le are unul dintre inculpaţii în dosar, Gică Popescu. Pentru acesta, procurorul a cerut o pedeapsă cu suspendare.

La data de 12 noiembrie 2012 toți cei opt oameni de fotbal au fost condamnați la pedepse cu închisoarea. Iată pedepsele pe care le-au primit la CAB inculpații:

 -Ioan Becali (impresar) – 8 ani de închisoare

 -Victor Becali (impresar) – 7 ani de închisoare

 -Cristi Borcea – 7 ani de închisoare

 -George Copos – 5 ani de închisoare

 -Mihai Stoica – 4 ani de închisoare

 -Jean Padureanu – 3 ani de închisoare cu suspendare

 -Gigi Nețoiu – 3 ani de închisoare cu suspendare

 -Gica Popescu – 3 ani de închisoare cu suspendare

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel