Din ce sunt făcute PET-urile cu apă Dorna

Compania Coca-Cola anunță introducerea pe piața locală a unui ambalaj inovator, realizat în proporție de până la 30% din plante. Noul ambalaj, realizat prin tehnologia PlantBottleTM, este folosit, începând din luna iulie, pentru recipientele de 500 de ml de apă plată și carbogazoasă Dorna și Dorna Izvorul Alb. Dorna devine, astfel, prima apă minerală naturală din România distribuită într-un ambalaj cu până la 30% conținut din plante.

VEZI ȘI: Adelin Petrișor împlinește 39 de ani: Îmi doresc să îmi văd de viață liniștit

„Tehnologia PlantBottleTM reprezintă un progres semnificativ în inovația de ambalaj din domeniul băuturilor", spune Raluca Vlad, Brand Manager Dorna în cadrul companiei Coca-Cola România.

„Noul ambalaj arată și se comportă exact ca PET-ul clasic, însă are o amprentă de carbon mult mai mică asupra planetei. Este o sticlă de care suntem cu toții foarte mândri." Ambalajul PlantBottleTM este similar cu PET-ul clasic, cu excepția faptului că una dintre componentele acestuia din urmă a fost înlocuită, în PlantBottleTM, cu o componentă din plante, respectiv trestie de zahăr.

„În esență, înlocuim o parte din combustibilii fosili folosiți în fabricarea PET-urilor cu materii prime din plante, fără a scădea performanța ambalajelor. Acest lucru reduce impactul pe care compania îl poate avea asupra mediului înconjurător și micșorează dependența de petrol", mai spune Raluca Vlad.

Doar în anul 2010, introducerea ambalajelor PlantBottleTM a echivalat cu eliminarea a aproximativ 30.000 de tone de dioxid de carbon (CO2) sau a aproximativ 60.000 barili de petrol, care ar fi fost folosiți pentru a produce PET-urile clasice.

În prezent, tehnologia PlantBottle folosește etanol din trestie de zahăr din Brazilia. Bioetanolul din trestie de zahăr din Brazilia este singurul biocombustibil recunoscut pe scară largă de către autoritățile din domeniu pentru performanțele sale ecologice și sociale unice.

Culturile de trestie de zahăr din Brazilia sunt întreținute aproape în totalitate cu apă de ploaie, fără să fie nevoie de cantități suplimentare de apă pentru irigare. De asemenea, trestia de zahăr este cultivată în cantități industriale, folosind fertilizatori organici, pe terenuri arabile degradate pentru a nu irosi terenurile arabile destinate culturilor agricole pentru hrana populației.

Un alt avantaj pe care ambalajul PlantBottleTM îl oferă este acela că, spre deosebire de alte materiale obținute din plante, acesta poate fi procesat în fabrici și instalații de reciclare deja existente. Ambalajele PlantBottleTM pot fi, de asemenea, folosite, reciclate și refolosite pe termen nelimitat. Noile ambalaje vor avea pe etichetă un mesaj și un logo specifice și vor fi, de asemenea, promovate în puncte de vânzare special amenajate în magazine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel