EXCLUSIV  De ce lipsește carnea de porc din orice dietă. Prof. Prada, continuatorul Anei Aslan, spune care e problema / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Prof. dr. Gabriel Ioan Prada, director medical al Institutului „Ana Aslan“ și șeful disciplinei de geriatrie gerontologie de la Universitatea „Carol Davila“, a vorbit despre carnea de porc.

În cadrul unui interviu la DC News, prof. dr. Gabriel Ioan Prada, director medical al Institutului „Ana Aslan“ și șeful disciplinei de geriatrie gerontologie de la Universitatea „Carol Davila“, a spus de ce carnea de porc este aproape inexistentă în dietele recomandate:

„Ați participat recent la o conferință internațională și ați pomenit despre dieta nordică, care se referea la demențe și pierderea cognitivă la vârstnici. Ce este?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Se bazează pe fructe, dar și pe proteine, mai mult din pește. Ea are la bază fructe și legume de sezon, uleiuri vegetale din zonă. Diferența față de dieta mediteraneană este că ei se bazează și pe un aport de proteine de origine animală, mai ales din pește“, a spus dr. Gabriel Ioan Prada.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Serotonina, fals denumită „hormonul fericirii“. Prof. dr. Prada avertizează: În cantități mari poate duce la deces. Prea multă fericire nu-i bună / video

„Nu carne de porc! Nu am auzit în nicio dietă să fie recomandată“, a completat Val Vâlcu.

„Știți de ce? Pentru că are o problemă! Ea are foarte multă grăsime poli-saturată care e intercalată printre fibrele musculare. Are multă, multă grăsime“, a adăugat medicul.

Jurnalistul Val Vâlcu a adresat o întrebare la rasa de porc mangalița.

„Mangalița e mai avantajoasă, dar nu e perfectă, pentru că și acolo există grăsime. E mai puțină, într-adevăr, decât la alte rase de porci. De aceea carnea de porc nu este recomandată. Sigur, nu e bine să mănânci în fiecare zi, dar uneori poți să mai mănânci carne. Dietele astea exagerate nu sunt foarte bune!“, a spus prof. dr. Gabriel Ioan Prada.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Ajută postul intermitent să trăim mai mult? Prof. dr. Gabriel Ioan Prada dă un sfat care favorizează și resetează mecanismele metabolice / Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel