Datoria publică a României, ÎN SCĂDERE. Date de la Ministerul de Finanţe

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Ministerul de Finanţe anunţă scăderea datoriei publice a României în octombrie 2021. 

Datoria publică a României a scăzut de la 556,4 mld. de lei în septembrie 2021 la 552,4 mld. de lei în octombrie 2021. Astfel, datoria publică a ajuns la 48,2% din PIB în octombrie, de la 48,5% din PIB.

Conform celor mai recente date publicate de Finanţe, citate de ZF, datoria publică a ajuns la 48,2% din PIB în octombrie, de la 48,5% din PIB.

Scăderea a venit din micşorarea datoriei publice centrale pe termen mediu şi lung, care în septembrie era de 520,7 mld. de lei, iar în octombrie a scăzut la 515,1 mld. de lei.

De la începutul anului, datoria publică a României a crescut cu 63,5 mld. de lei, de la aproape 500 de miliarde de lei (47,4% din PIB). La începutul crizei, în decembrie 2019, datoria publică a României era de 35,3% din PIB, adică 373,5 mld. de lei.

Din cele 552 mld. de lei datorie guvernamentală totală, 531 de miliarde de lei reprezintă datorie pe termen mediu şi lung, iar restul datoriei este pe termen scurt.

În ceea ce priveşte moneda, structura datoriei arată astfel: 252 mld. lei în moneda locală, 256 mld. lei în euro, 43 mld. de lei în dolari şi restul în alte monede, scrie Mediafax.

Ministrul Finanţelor anunţă ţinta pentru 2022. "Rezultat: un miliard de euro în plus"

 Reducerea decalajului fiscal din TVA cu 5 puncte procentuale până la finalul anului 2022 reprezintă următoarea ţintă a Ministerului Finanţelor, a anunţat, marţi, ministrul de resort, Adrian Câciu, pe pagina sa de Facebook.

"Urmatoarea țintă: reducerea decalajului fiscal din TVA cu 5 puncte procentuale până la finalul anului 2022! Cum: reducerea masivă a evaziunii fiscale prin 'Radarul măfurilor', factură electronică, case de marcat conectate la ANAF, informatizarea vămilor.

Rezultat: un miliard de euro în plus cu care să-i suținem pe românii care muncesc cinstit și trăiesc decent", a transmis ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, pe Facebook.

România se află din nou pe primul loc în rândul statelor membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, potrivit unui raport al Comisiei Europene, care arată că ţara şi-a adâncit în 2019 pierderile din TVA, cu şase miliarde de lei, faţă de anul precedent. VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel