EXCLUSIV  Cum scapi de apneea în somn și de sforăit. Schimbările apar imediat! "Nu am mai dormit aşa decât în copilărie"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kampus Production)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kampus Production)

Dr. Florin Mihălțan a explicat cum putem scăpa de apneea în somn și, implicit, de sforăit. 

"Pacienţii trebuie să facă o polisomonografie de depistare a bolii, după care, în funcţie de severitate, sunt mai multe tipuri de intervenţii. Pneumologul partea lui o acoperă printr-o atelă pneumatică, un aparat care prin mască bagă aer şi nu mai lasă căile aeriene superioare, în momentul relaxării musculatorii, să se obstrueze, să se blocheze şi este momentul în care face pacientul pauză. Acest aparat de CPAP este un aparat care, normal, în orice ţară, este acoperit parţial sau total de Casa de Asigurări.

Noi avem, de 15 ani, dialoguri cu foarte mulţi preşedinţi de astfel de servicii de asigurări sanitare care întotdeauna s-au stopat fie la nivel de minister, fie la nivel de Casă de Asigurări. (...) Acest aparat corectează somnul, înlătură apneea, asigură oxigenarea creierului şi inimii şi evită o serie de complicaţii ale sindromului de apnee în somn - infarctul miocardic, accidentul vascular, diabet decompensat", a explicat dr. Florin Mihălțan, la DCMedical.

"Mari beneficii imediate"

"Este un dispozitiv de mărimea unei cutiuţe, conectat printr-o tubulatură la o mască. Masca se adaptează fie pe nas sau nas şi gura şi induce un flux de aer continuu care permite menţinerea caii aeriene superioare deschise. Pacientul se poate întoarce pe orice parte, cu excepția... Toţi cei care dorm pe burtă au această problemă. Noi ştim, de exemplu - şi asta poate să o remarce orice pacient care sforăie doar -, că, stând pe spate, sforăitul şi pauzele se îndesesc. În momentul în care pun aparatul, cei care au forme severe de boală din prima noapte vin şi spun: "Nu am mai dormit aşa decât în copilărie", ceea ce înseamnă că aparatul este cu mari beneficii imediate", a mai spus medicul. 

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Ce trebuie să știți despre apneea în somn

Când o persoană are apnee în somn, respirația sa se oprește în mod repetat în timpul somnului. Simptomele includ somnolență în timpul zilei, sforăit puternic și somn agitat, scrie medicalnewstoday.

Majoritatea persoanelor cu apnee în somn au apnee obstructivă în somn. Acest lucru se întâmplă atunci când există un blocaj fizic în căile aeriene superioare. Un alt tip, apneea centrală în somn, se datorează unei probleme de semnalizare în sistemul nervos.

Când căile respiratorii se închid, persoana va opri respirația. Acest lucru se va întâmpla temporar, dar în mod repetat în timpul somnului. Când respiră din nou, pot pufăi, respira adânc sau se trezesc complet cu o senzație de gâfâit sau sufocare. Apneea de somn netratată poate duce la complicații, cum ar fi boli de inimă și depresie. De asemenea, poate lăsa o persoană să se simtă somnolentă, crescând riscul de accidente în timpul conducerii sau lucrului.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel