Conducerea Parlamentului se reunește pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură USR PLUS - AUR

Membrii Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului (BPR) se întrunesc sâmbătă pentru a stabili calendarul privind citirea și votul pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Moțiunea a fost depusă de USR PLUS și AUR. Întâlnirea membrilor Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului este programată sâmbătă la ora 11.00, a anunțat deputatul Cristina Prună.

Reprezentanții Senatului și ai Camerei Deputaților vor stabili programul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. O altă ședință a BPR a fost convocată vineri, la ora 23.00, în sistem on-line, imediat după depunerea de către AUR și USR PLUS a moțiunii de cenzură. Ședința s-a încheiat fără niciun rezultat deoarece mai mulți parlamentari au lipsit și nu a fost cvorum, transmite Mediafax.

USR PLUS și AUR au depus, vineri seara, moțiune de cenzură

Reprezentanții USR PLUS au anunțat vineri seara că au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Decizia a fost anunțată la Parlament după ședința coaliției de guvernare care s-a încheiat fără ca PNL, UDMR și USR PLUS să ajungă la un compromis.

Liderii USR PLUS Dan Barna și Dacian Cioloș au anunțat la Parlament că au depus o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu.

„Am depus moțiunea de cenzură. Credem că în momentul în care PNL va propune un nou premier coaliția va putea să continue... Săptămâna viitoare ne vom depune demisiile. Florin Cîțu nu mai are sprijinul politic al lui USR PLUS... Parlamentul va decide... noi vom merge în opoziție dacă Guvernul nu o să cadă... Dacă moțiunea trece, noi ne vom așeza la discuții cu PNL și UDMR”, a spus Dan Barna.

Dacian Cioloș a adăugat că a încercat să-i convingă pe liberali să renunțe la susținerea pentru Florin Cîțu

„Pe mine m-a interesat să-i conving pe colegii din PNL că vrem să lucrăm în continuare dar că nu mai avem încredere în premierul Florin Cîțu. Noi nu intrăm în jocuri politice interne... La ei (la PNL n.r.) contează lucrurile care se produc la Guvern”, a declarat Dacian Cioloș.

Ședința coaliției de guvernare s-a desfășurat vineri seara și s-a încheiat fără ca părțile s-a ajungă la un compromis. Delegația USR PLUS a solicitat înlocuirea premierului Florin Cîțu și nominalizarea altui liberal în fruntea Guvernului pentru a rămâne în coaliție. Liberalii, susținuți de UDMR, au refuzat solicitarea și au anunțat că îl sprijină pe Florin Cîțu.

PSD, USR PLUS și AUR au împreună numărul necesar de parlamentari pentru a da jos Guvernul. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie aprobată este nevoie de 234 de voturi.

Reprezentanții USR PLUS au amenințat cu ruperea alianței de guvernare și au anunțat că vor susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu imediat după ce premierul a încercat să impună pe ordinea de zi a cabinetului programul Anghel Saligny.

Ulterior, ministrul Justiției, Stelian Ion, a fost demis de premier pentru că nu a dat avizul pentru proiectul în discuție, ceea ce a radicalizat și mai mult declarațiile celor de la USR PLUS.

În final, planul de investiții considerat de Dacian Cioloș și de Dan Barna drept „cel mai mare jaf din banii românilor” a fost aprobat de Guvern, în lipsa miniștrilor USR PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel