Clădiri risc seismic. Firea: Consilidarea este prioritatea

 Consolidarea clădirilor cu risc seismic din Capitală reprezintă una dintre priorităţile actualei administraţii, iar Municipalitatea ia toate măsurile necesare pentru accelerarea ritmului de reabilitare a imobilelor, dar şi în ceea ce priveşte măsurile pentru situaţiile de urgenţă, a declarat primarul Gabriela Firea. 

Totodată, primarul general Gabriela Firea este deschisă oricăror soluţii propuse de societatea civilă, arhitecţi sau specialişti în domeniu, arată sursa citată. 

Astfel, având în vedere că în peste 20 de ani s-au consolidat doar 79 de imobile, dintre care 20 cu surse de la bugetul local, restul din surse proprii ale proprietarilor, Municipalitatea a decis înfiinţarea unei entităţi noi, formată din specialişti în domeniu, care să ofere soluţii reale la această problemă. S-a decis astfel înfiinţarea unei societăţi comerciale pe acţiuni având ca obiect principal de activitate consolidarea clădirilor cu risc seismic. Activitatea acestei societăţi se va concentra exclusiv pe soluţionarea situaţiei clădirilor cu risc seismic ridicat la nivelul Municipiului Bucureşti, în acest sens, în şedinţă CGMB din data de 28 februarie 2017, obţinându-se deja acordul de principiu pentru înfiinţarea acestei structuri, menţionează PMB. 

Potrivit sursei citate, la preluarea mandatului actualei administraţii a PMB, de situaţia clădirilor cu risc seismic se ocupau mai multe instituţii din cadrul Municipalităţii, neexistând un organism care să se dedice exclusiv rezolvării acestei probleme. 

Numeroase dificultăți

În plus, de-a lungul anilor, personalul implicat în activitatea de consolidare a clădirilor cu risc seismic s-a confruntat cu numeroase dificultăţi: timpul lung de la identificarea şi expertizarea clădirii până la finalizarea consolidării şi predarea efectivă a clădirii către proprietar (în unele cazuri durata depăşind 8 ani), complexitatea activităţilor care trebuie desfăşurate pentru realizarea acestor lucrări (discuţii cu proprietarii pentru a accepta relocarea temporară, lipsa documentaţiilor cadastrale, proprietari aflaţi în străinătate), precum şi imposibilitatea demarării lucrărilor în absenţa acordului majorităţii locatarilor etc. Considerăm că această activitate este deosebit de complexă şi necesită abordare multidisciplinară. De aceea, este necesară atragerea de specialişti cu înaltă calificare din domenii diverse, ce nu poate fi realizată la nivelul de salarizare actual, precizează PMB, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel