Premierul Nicolae Ciucă, cu ocazia aniversării a 18 ani de la depunerea documentelor de aderare a României la NATO, a transmis un mesaj.
„România împlinește 18 ani de apartenență la Alianţa Nord-Atlantică, perioadă în care țara noastră a avut în mod constant contribuţii substanţiale la misiunile și operațiunile NATO, consolidându-și astfel poziția de aliat asumat, responsabil și profesionist”, și-a început astfel mesajul Nicolae Ciucă.
„Este un moment oportun de bilanț al pașilor pe care România i-a parcurs în toți acești ani, iar aprecierile primite de-a lungul timpului din partea celorlalte state aliate confirmă încrederea de care țara noastră se bucură în cadrul Alianței și nivelul înalt de pregătire, seriozitatea și curajul profesioniștilor noștri militari. NATO se poate baza pe România în eforturile comune de dezvoltare a apărării strategice. În același timp, NATO reprezintă pentru România cea mai puternică garanţie de securitate pe care ne putem baza în vremuri cum, din păcate, sunt cele pe care le trăim acum, în contextul periculos creat de agresiunea rusă în Ucraina”, a precizat Nicolae Ciucă.
„Asigurarea unui cadru de securitate și stabilitate în zona Flancului Estic a devenit în aceste zile o miză extrem de importantă pentru ca tăvălugul împotriva democrației pornit de Rusia să nu destabilizeze întreaga lume. Măsurile concrete stabilite la nivelul NATO în sprijinul României și al țărilor ce pot fi afectate întăresc convingerea că cetățenii noștri, economiile statelor aliate și valorile democratice vor fi în siguranță”, a subliniat Nicolae Ciucă.
„La 18 ani de la depunerea documentelor de aderare a României la NATO, România oferă și primește, în egală măsură, siguranță și securitate.
La mulți ani, NATO! La mulți ani României în NATO!”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.
Amintim că premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu comisarul european Paolo Gentiloni, responsabil pentru Economie. Cei doi oficiali au analizat efectele economice generate de agresiunea militară rusă asupra Ucrainei. Cu această ocazie, a fost evidențiată nevoia utilizării integrate a resurselor europene și naționale, astfel încât la nivelul statelor membre UE să poată fi gestionate optim crizele multiple din această perioadă. Premierul a prezentat eforturile de gestionare a fluxului de refugiați din Ucraina, dar și solidaritatea manifestată față de ucrainenii rămași în țara lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu