Cine este generalul rus medaliat de Putin pentru anexarea Crimeei, ucis în Ucraina - FOTO în articol

Cine este generalul rus medaliat de Putin pentru anexarea Crimeei, ucis în Ucraina - FOTO în articol / Foto: Kremlin.ru
Cine este generalul rus medaliat de Putin pentru anexarea Crimeei, ucis în Ucraina - FOTO în articol / Foto: Kremlin.ru

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat uciderea unui comandant rus de top, medaliat de Putin „pentru întoarcerea Crimeei”.

Un comandant de top al armatei ruse a fost ucis în timpul luptei de lângă Harkov, potrivit serviciului de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării, scrie BBC. Rusia nu a comentat, dar dacă va fi confirmat, el ar fi al doilea ofițer de acest grad care urmează să fie ucis.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării al Ucrainei, Vitaly Gerasimov a fost general-maior, şef de stat major şi prim-adjunct al comandantului Armatei 41 a Districtului Militar Central al Rusiei. Se spune, de asemenea, că un număr de ofiţeri superiori ai armatei ruse au fost ucişi şi răniţi de la invazia Rusiei în Ucraina.

Ministerul a transmis, de asemenea, ceea ce a susținut că este o conversație între doi ofițeri ruși FSB care discutau despre moarte și se plângeau că comunicațiile lor securizate nu mai funcționează în interiorul Ucrainei, scrie The Guardian.

Agenția de jurnalism de investigație Bellingcat a declarat că a primit confirmarea morții lui Gerasimov cdin partea unei surse ruse. Directorul executiv, Christo Grozev, a spus că l-au identificat și pe ofițerul superior FSB în conversația interceptată.

Cine Vitaly Gerasimov



Gerasimov a luat parte la cel de-al doilea război cecen, la operațiunea militară rusă din Siria și la anexarea Crimeei, câștigând medalii din acele campanii.

La începutul lunii martie, comandantul adjunct al acestuia, generalul-maior Andrei Suhovetsky, a fost confirmat de presa rusă că a fost ucis ( Vezi AICI știrea). Pierderea ofițerilor de rang înalt a survenit într-un moment în care o mare parte din forța de invazie a lui Putin a devenit blocată de probleme logistice, moralul slab și rezistența ucraineană. Eșecul sistemului său de comunicații criptate ar putea fi o altă lovitură gravă.

Marți, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că războiul a fost „ca un coșmar” pentru Rusia și a salutat efortul de rezistență ucrainean. Comentariile sale au venit după ce Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la Națiunile Unite, l-a acuzat pe Vladimir Putin că are un plan de „brutalizare a Ucrainei” prin bombardarea orașelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel