Ce se întâmplă dacă iei pastile și bei alcool

Evitaţi antibioticele şi anticoagulantele dacă aţi băut o bere! / Pexels
Evitaţi antibioticele şi anticoagulantele dacă aţi băut o bere! / Pexels

Alcoolul şi pastilele nu sunt tocmai cei mai buni prieteni. Medicii avertizează că anumite pastile combinate cu alcool nu doar că nu mai au un efect benefic asupra organismului, ci pot cauza chiar efecte adverse până la deces.

Pe lângă faptul că alcoolul poate diminua efectul medicamentelor, este responsabil şi pentru reducerea capacității de funcționare a ficatului și poate perturba orarul de somn. Anumite medicamente pot afecta mucoasa stomacului și duc, mai departe, la gastrită şi ulcer. Sub nicio formă, alcoolul nu se consumă cu antidepresive. Atât pastilele, cât și alcoolul încetinesc sistemul nervos, ceea ce rezultă într-o memorie slabă și o gândire cu mult încetinită.

Antiinflamatoarele pot ataca stomacul, ducând la apariţia durerilor şi a hemoragiilor digestive. De exemplu, paracetamolul în combinaţie cu alcoolul poate solicita ficatul. Interacţiunea somniferelor cu alcoolul este contraindicată, fără doar şi poate. În caz contrar, pacientul poate prezenta stări de somnolenţă excesivă şi probleme de coordonare a mişcărilor. Medicamentele pentru hipertensiune asociate cu alcoolul pot produce, de asemenea, ameţeală şi stări de leşin. Alcoolul, în combinaţie cu antihipertensive, poate fie să crească tensiunea arterială, ceea ce ar fi contraproductiv dac[ administrăm medicamente pentru controlul tensiunii, fie poate antrena o scădere bruscă a tensiunii. Medicamentele împotriva acidităţii gastrice combinate cu alcoolul pot cauza scăderea tensiunii. Un risc foarte mare este combinaţia dintre alcool şi anticoagulante deoarece pot să apară hemoragii interne.Medicamentele antialergice nu au o relaţie bună cu alcoolul, pacientul putând prezenta stări de ameţeală şi vomă.

Combinaţia cu antibiotice poate fi fatală. Alcoolul produce dilatarea vaselor de sânge, iar acest lucru poate interfera cu eforturile organismului de a ridica temperatura corpului pentru a încetini răspândirea infecţiei. Rinichii tăi vor fi forţaţi de către alcool să elimine mai mult fluid, ceea ce poate duce la deshidratare. În plus, durerea musculară provocată de infecţia virală poate fi agravată de ingestia de alcool. Unele antibiotice (isoniazid şi flucloxacillin) pot inflama ficatul (provocând uşoare hepatite) în anumite cazuri. O noapte bogată în alcool poate inflama suplimentar ficatul, care oricum se străduieşte să elimine alcoolul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel