Ce se cunoaște până acum despre varianta Miu a COVID-19. OMS îi urmărește evoluția

Pexels
Pexels

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) urmărește evoluția variantei Miu, o altă mutație identificată a COVID-19.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) urmărește evoluția unei noi variante mutante a virusului SARS-CoV-2, denumită „Miu”, fiind identificată pentru prima dată în Columbia în luna ianuarie. Între timp prezența sa a mai fost semnalată și în alte țări de pe continentul american de sud, dar și în Europa, scrie Hot News. Momentan B.1.621, sau varianta Miu, este una supravegheată, nefiind considerată îngrijorătoare. 

Asemenea variantelor Eta (B.1.525), Iota (B.1.526), Kappa (B.1.617.1) și Lambda (C.37), Miu este o versiune a SARS-CoV-2 care trebuie supravegheată, din cauza mutațiilor E484K și N501Y, prezente deja la varianta Alpha, care ar putea anula efectul vaccinurilor. 

“Datele preliminare prezentate grupului de lucru privind evoluția virusului arată o reducere a capacității de neutralizare a serurilor convalescenților și vaccinurilor similară cu cea observată la varianta Beta [sau B.1.351, apărută prima dată în America de Sud, n. red.], dar acest lucru trebuie confirmat de studii suplimentare”, se arată în raportul OMS

Varianta Miu a determinat focare în Columbia în ianuarie 2021, iar de atunci a mai apărut în rapoartele din America de Sud, dar și în Europa, în țări precum Franța, Spania și Regatul Unit.

Patru variante îngrijorătoare

În prezent, OMS consideră că patru variante sunt îngrijorătoare, printre care se numără variantele Alpha, prezentă în 193 de ţări, şi Delta, prezentă în 170 de ţări, în timp ce alte cinci variante mai sus menționate sunt monitorizate (inclusiv Mu).

Deşi prevalenţa mondială a variantei Mu printre cazurile secvenţiate a scăzut şi reprezintă sub 0,1%, prevalenţa sa în Columbia (39%) şi Ecuador (13%) a crescut constant, a explicat OMS.


OMS a decis să denumească variantele de monitorizat sau pe cele îngrijorătoare cu ajutorul literelor din alfabetul grecesc, pentru a evita orice stigmatizare a unei anumite ţări şi pentru a facilita publicului larg pronunţarea numelor.          

Vezi și: Irlanda renunță la restricțiile împotriva COVID-19 pe 22 octombrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel