Capela Sixtină a fost închisă publicului, pentru pregătirea Conclavului

michelangelo-vatican-1
michelangelo-vatican-1

Muzeele de la Vatican au anunțat, marți, că celebra Capelă Sixtină a fost închisă pentru public, întrucât aici se va ţine în curând Conclavul Cardinalilor, care îl va alege pe succesorul ultimului papă, Benedict al XVI-lea, fără a se cunoaște încă data începerii lui, relatează AFP.

Începând cu această după-amiază, Capela Sixtină, pictată de Michelangelo, va fi închisă vizitatorilor, pentru a se asigura condițiile prielnice pentru desfășurarea Conclavului Cardinalilor.  Alte părţi ale muzeelor de la Vatican, inclusiv Apartamentul Borgia sau colecţia de artă religioasă modernă, vor putea fi vizitate în continuare.

Cea care va aproba începerea lucrărilor Conclavului este "Congregația Generală" a cardinalilor, conform Constituţiei apostolice (care reglementează Conclavul în cele mai mici detalii).

Sâmbăta trecută, părintele Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt la Sfântul Scaun a declarat că "tot materialul necesar" este pregătit pentru a proceda rapid la amenajarea Capelei, unde cardinalii electori se vor închide "con-clave" ("cu cheia") pentru a-l alege pe succesorul lui Petru, timp în care nu vor comunica şi nu vor avea nicio legătură cu exteriorul, sub ameninţarea excomunicării.

În Capela Sixtină, care este anual vizitată e cinci milioane de turiști (10.000 într-o zi obişnuită şi până la 30.000 în zilele importante), se va instala un şemineu prin care va ieşi un fum alb ce va anunţa "urbi et orbi" (către cetate şi către lume) alegerea celui de-al 266-lea Papă din istoria Bisericii Catolice, cel care îi va succede lui Benedict al XVI-lea.

Acesta a fost Papa care la 1 noiembrie a oficiat slujba catolică dedicată Sărbătorii Tuturor Sfinţilor sub bolta senzuală și mistică a Capelei Sixtine, la 500 de ani de la inaugurarea frescei reprezentând scene din “Geneză”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel