Practici ritualice macabre pe teritoriul României descoperite de arheologi.
Rămăşiţele unei misterioase civilizaţii ce a prosperat în Europa în urmă cu mai bine de 4.000 de ani îHr au fost descoperite, în 1884, de arheologi, lângă dealul Cetăţuia din judeţul Iaşi. De atunci, specialiştii în istorie şi arheologie au încercat să pătrundă în lumea celor care au creat-o. Fiecare descoperire aducea un nou mister, dar şi dovezi ale unui culturi unice în Europa. A fost numită „Cucuteni", după localitatea din judeţul Iaşi unde au fost găsite cele mai multe vestigii ale acestei culturi, la începutul secolului XX, scrie Historia.
De altfel, teoria conform căreia acum 4.000 de ani îHr, pe teritoriul judeţului Botoşani, se practica intensiv canibalismul ritualic, este susţinută şi de dovezi, spun arheologii. Cel care susţine această teorie este şi cunoscutul arheolog, de origine botoşăneană Sergiu Haimovici. Acesta se referă la o descoperire uluitoare într-o aşezare cucuteniană, semnalată de un alt arheolog român cunoscut, Alexandra Bartolomey. În situl de la Liveni (judeţul Botoşani), printre rămăşiţele unei locuinţe cucuteniene, a fost descoperită o tibie umană, cu urme de dantură pe suprafaţa ei.
Din punctul de vedere al arheologilor, membrul ar fi fost fiert, carnea rasă cu bucăţi de silex de pe os, iar apoi osul a fost spart şi ros în căutarea măduvei. Totodată, arheologii au descoperit că oasele erau transormate și în vase.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu