Cafea cu lămâie. Beneficiile și contraindicațiile acestei băuturi

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Băutura pregătită din cafea cu lămâie posedă nu doar proprietăți revigorante. Cafeaua tradițională a fost adusă pe meleagurile românești la mijlocul secolului al XVII-lea. În zilele noastre, există mai multe variante  de a servi o cafea. Cu siguranță toți cunosc clasicul espresso, care revigorează funcționarii de birou dimineața. De asemenea, moccachino, americano, frappe, cafea cu gheață și alte sute de băuturi pregătite din boabe de cafea.

 

Însă, cu siguranță mai puțini au auzit despre cafeaua espresso romano sau cafeaua cu lămâie. Pentru unii cafeaua este doar o băutură. Însă, pentru alții este un ritual preferat de dimineață. Dar, trebuie să știi că servitul unei cafele este o întreagă cultură, tradiție și artă. Cofeina, care intră în organism cu o ceașcă de cafea, este absorbită în sânge și țesuturi ale corpului. Ulterior, aceasta suferă o descompunere lentă sau rapidă de către enzimele hepatice. Durata efectului depinde de mulți factori. Aceștia reprezintă genetica, obiceiurile proaste, diferite boli, dieta, activitatea fizică, administrarea de medicamente, de exemplu, antibioticele.

Cafea cu lămâie: Pentru ce este recomandată această băutură

Pentru persoanele care suferă de migrene sau tensiune arterială scăzută, această băutură va fi cu adevărat benefică. Specialiștii spun că tot răul unei cafele constă în componenta sa principală, cofeina. Cu toate acestea, sucul unei felii de lămâie eliberat într-o ceașcă de cafea reduce efectele nocive ale acestui psihostimulant asupra organismului.

În plus, cafeaua este utilă și persoanelor care suferă de tuse sau o viroză. Cofeina aparent dăunătoare accelerează activitatea inimii, care, la rândul său, începe să accelereze mai repede sângele prin vase. Astfel, se întărește sistemul imunitar, iar recuperarea va veni mai curând. Cu siguranță, citricele sunt cele mai bune ajutoare în lupta împotriva tusei și a microbilor.

Dacă vei bea 1-2 cești de cafea cu lămâie pe zi, îți vei prelungi viața celulelor. Acest efect este datorat de antioxidanții conținuți atât în ​​cafea, cât și în lămâie. De asemenea, acest remediu este foarte eficient în timpul unei diete. Acizii organici, care sunt abundenți în citrice, descompun grăsimile din organism. De asemenea, acestea normalizează metabolismul și atenuează senzația de foame.

Efectele neștiute ale remediului: Cine ar trebuie să se limiteze în administrarea băuturii

Cofeina poate crește rata metabolică cu 3-11%. Adesea acest fapt este folosit de persoanele care doresc să reducă mai rapid excesul de greutate. Dar este foarte important de știut că acest mod de a slăbi poate aduce rău. Mai ales dacă există chiar și cea mai mică abatere în activitatea sistemului cardiovascular.

De aceea, este recomandat să bei cafea și ceai tare, inclusiv matcha și chiar cacao, înainte de ora 16:00. Și, de asemenea, cu cel puțin o oră înainte de sport.

Multe persoane au observat că datorită remediului se îmbunătățește starea pielii, a părului și a unghiilor. Vitamina C, care se regăsește în lămâie, ajută la menținerea puterii, astfel încât orice dietă este mai ușor de tolerat.

În primul rând, orice cafea este interzisă persoanelor care suferă de ulcere și gastrită. Băutura îmbunătățește producția de acid clorhidric din stomac. De asemenea, această băutură nu este recomandată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Cu toate acestea, în prima etapă a bolii, este permis să bei cafea doar dimineața, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel