PREȚ PETROL. Barilul de țiței Brent a coborât sub 50 de dolari

Sondă petrol
Sondă petrol

Cotația barilului de țiței Brent a coborât miercuri sub pragul simbolic de 50 de dolari, pentru prima dată după luna mai 2009.

În jurul orei 8,00 GMT, la bursa Intercontinental Exchange (ICE) de la Londra cotația barilului de țiței Brent cu livrare în luna februarie a scăzut cu peste un dolar până la 49,92 dolari, iar ulterior a revenit peste pragul de 50 de dolari. Pe piața americană cotația barilului de țiței a coborât până la 47,20 dolari, cel mai scăzut nivel înregistrat după luna aprilie 2009, după ce la începutul săptămânii a coborât sub pragul de 50 de dolari, informează Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Preț benzină, sub 5 lei/litru. De unde se poate cumpăra

PUBLICITATENobuyuki Nakahara, fost membru al comitetului de politică monetară de la Banca Japoniei, a declarat că se așteaptă la noi reduceri de prețuri. 'Nu aș fi surprins dacă prețurile vor coborî până la aproximativ 20 de dolari. Este o chestiune care ține strict de cerere și ofertă', a spus Nakahara.

În timp ce pe partea ofertei producția de petrol a Rusiei a atins un nivel record iar exporturile de petrol ale Irakului a revenit la nivelul din anii 1980, cererea de petrol este scăzută în condițiile în care Europa se confruntă cu o criză a datoriilor iar în Asia economia chineze încetinește iar Japonia se confruntă cu recesiunea.

CITEȘTE ȘI: PREȚ PETROL: Efecte nocive pe care le poate avea scăderea prețului la petrol

De asemenea, Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a decis luna trecută să-și mențină nemodificat nivelul producției. Potrivit analiștilor, OPEC a optat pentru menținerea cotei sale de piață, în loc să sprijine prețul țițeiului. OPEC, o organizație care grupează 12 state membre, furnizează aproximativ 40% din petrolul mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel