Situație tensionată la Slănic, Prahova. Raed Arafat a dispus evacuarea și altor locuitori, din cauza riscurilor de extindere a craterului / foto

Foto: Caătură video Facebook Catalin Dinulescu
Foto: Caătură video Facebook Catalin Dinulescu

Autoritățile impun măsuri de evacuare urgente la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat.

Emil Drăgănescu, prefectul județului Prahova, a cerut măsuri urgente în localitatea Slănic, unde o stradă s-a surpat săptămâna trecută.

Prefectul județului aflându-se la fața locului în urma surpării de teren din Slănic, a informat cetățenii orașului Slănic faptul că, datorită ultimelor date primite și a informațiilor preliminare, se impun măsuri suplimentare de evacuare în zona adiacentă craterului, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului Județului Prahova

De asemenea, prefectului județului Prahova, a rugat cetățenii orașului Slănic să-și păstreze calmul, să colaboreze cu instituțiile statului și să aibă încredere în autorități. 

Un mesaj Ro-Alert urmează să fie emis în zonă, pentru ca locuitorii să fie avertizați cu privire la riscurile la care se expun.

Reamintim că strada 23 August din orașul Slănic, județul Prahova, s-a surpat săptămâna trecută, iar cei 42 de locuitorii din zonă au fost evacuați, ca parte a măsurilor preventive de evitare a riscurilor la care erau expuși.

DSU, precizări

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis de asemenea un mesaj, în care a informat că a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea locuitorilor din proximitatea craterului.

„Urmare a situației actuale regăsite la nivelul localității Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din proximitatea zonei afectate. În acest sens, prin grija Instituției Prefectului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, acțiunea de evacuare a populației, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce privește siguranța acestora se va realiza în cel mai scurt timp.

Totodată, din dispoziția secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, care alături de specialiști în domeniul construcțiilor și mineri vor efectua o nouă recunoaștere și analiză a situației la fața locului.“, a transmis, joi după-amiază, Departamentul pentru Situații de Urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel