Andi Cristea, europarlamentar, comentariu-cheie despre Republica Moldova

Copreședinții Comitetului Parlamentar de Asociere, Mihai Ghimpu și Andi Cristea, au susținut luni o conferință de presă.

Un jurnalist l-a întrebat pe europarlamentarul Andi Cristea, vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, cum stă Republica Moldova la combaterea corupției și reformarea justiției. De asemenea, ziaristul l-a rugat să spună dacă Parlamentul de la Chișinău a ținut cont de recomandările primite de la oficialii europeni.

"Progrese există, dar acestea sunt limitate. Acesta este rolul nostru, al parlamentarilor europeni, în formatul de comitet parlamentar de asociere, de a fixa recomandări, de comun acord, votate împreună cu ai noștri colegi, de a seta priorități asupra cărora autoritățile din Chișinău trebuie să se aplece, să le urmărească", a zis europarlamentarul.

"Vreau să fac un comentariu general care este plin de substanță cu privire la întrebarea dumneavoastră. Anul trecut, președintele Republicii Moldova era domnul Timofti. Și așa cum este firesc într-o democrație, orice om politic este câteodată criticat, altădată lăudat. Dacă comparăm situația de anul trecut cu situația de anul acesta, cred că multă lume, inclusiv subsemnatul, îl regretă pe domnul Timofti. Cu acest exemplu mi-am propus să răspund, de-o manieră generală, întrebării dumneavoastră", a mai zis Andi Cristea.

Mihai Ghimpu a adăugat: "Noi am votat astăzi un amendament prin care se obligă Republica Moldova să dedice problema transparenței proprietății mass-media".

Andi Cristea a mai zis: "Nu este important ce recomandări adoptăm noi, nu este important ceea ce spunem autorităților - desigur, sunt și aceste lucruri importante, dar nu în aceeași măsură în care autoritățile trebuie să asculte vocea oamenilor.

Vedeți, pe larg, răspunsul după minutul 4:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel