Prof. dr. Adina Croitoru, medic primar, specialist în oncologie medicală, a venit la Academia de Sănătate. Alături de acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate și jurnalistul Val Vâlcu, prof. dr. Adina Croitoru a punctat mai multe subiecte de mare interes.
Unul dintre acestea a fost despre mâncărurile și obiceiurile alimentare care contribuie la apariția cancerului gastric, dar și elementele care previn problemele de sănătate și prelungesc viața.
"Sarea este un factor de risc"
„Sunt o serie de alimente, o serie de mâncăruri care favorizează apariția cancerului gastric. Sarea este un factor de risc pentru cancerul gastric. De asemenea, alimentele fierbinți, salamurile, afumăturile, tot ceea ce ne place foarte tare este un factor de risc care poate să influențeze apariția acestor cancere. Totodată, tot ce conține nitriți și nitrați facilitează această problemă de sănătate gravă. Într-adevăr, este foarte greu să îndepărtăm toți nitriții. Mă uitam zilele trecute pe sticlele de apă plată. Toate conțin nitriți. Sigur, încerci să te ferești pe cât de mult posibil, dar și în apa de băut au început să apară. Mă uitam, de asemenea, la un examen al apei potabile a noastre și aceasta conține nitriți și nitrați”, a detaliat prof. dr. Adina Croitoru.
VEZI TOATĂ EMISIUNEA AICI: