Adevărul despre averea lui Ceaușescu. Dezvăluiri în exclusivitate

Marius Marinescu, președinte FPAM, a făcut dezvăluiri în exclusivitate pentru DC News privind averea soților Ceaușescu. Sunt detalii care vă vor surprinde, lucruri despre care nimeni nu a vorbit până acum.

Iată dezvăluirile lui Marius Marinescu:

Nicolae Ceaușescu a fost cel dintâi comunist al Partidului Comunist Român, secretar general începând cu 1965, președinte al Consiliului de Stat din 1967 și președinte al Republicii Socialiste România din 1974.

Ceaușescu promova principiul comunist: 'fiecare după nevoi și la fiecare după posibilități'. Conform doctrinei comuniste, credea în echitate, egalitate și în proprietate privat și nu în proprietate privată participând direct la naționalizarea din 1948 și la colectivizarea din perioada 1949-1962. Pentru a descuraja acumulările nejustificate și a le confisca, a promovat Legea numărul 18/1968 supranumită Legea ilicitului. Codul Penal sancționa cu pedeapsa capitală delapidările mai mari de 50.000 de dolari. Marea corupție a fost prevenită și sancționată exemplar. Faimosul Gheorghe Ștefănescu, falsificator de vinuri, a fost condamnat la moarte. Pe atunci, nivelul corupției era modic față de cel de astăzi. Se rezuma la un cartuș de țigări, o sticlă de whisky sau un pachet de cafea. Dictatorul nu avea nicio propritate, toate imobilele, mijloacele de transport, bunurile pe care le-a folosit, până și vestimentația erau proprietarea gospodăriei de partid, deci a statului român. Gospodăria de partid era întreprinderea economică a Partidului Comunist Român, patrimoniul ei fiind preluat după 1989 de RAAPPS.

[citeste si]

Veniturile dictatorului

Singurul venit al familiei Ceaușescu era reprezentat de salariile și primele de conducere. Cei doi erau remunerați cu 32.900 lei/lună, respectiv Nicolae Ceaușescu avea 18.000 lei și Elena Ceaușescu avea 14.900 în calitate de prim-viceprim-ministru. Conform spuselor ex-ministrului de Finanțe, guvernator al Băncii Naționale, Florea Dumitrescu: 'banii primiți de dictator erau depuși la CEC atât pe numele copiilor Nicu, Zoe și Valentin, cât și pe numele nepotului lor, Daniel, fiul lui Valentin Ceaușescu și al Iordanei Borilă'.

(w670) 

Domnul general Adrian Eugen Cristea, șeful Securității Prezidențiale, mi-a arătat că în 1989 fiecare dintre cei patru aveau circa 1.000.000 lei în carnete de CEC. Dictatorul, în calitate de șef de stat, putea să dispună absolut orice-i poftea inima, fără limită de costuri, conform unui act normativ de pe timpul lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Acesta era motivul pentru care Nicolae Ceaușescu nu avea niciodată bani la el. La evenimentele din 22-25 decembrie 1989, s-a relatat faptul că tovarășul a cerut împrumut bani unui militar pentru a-și cumpăra o cămașă.

Reședința permanentă

Vila din bulevardul Primăverii, numărul 50, din Cartierul Primăverii era reședința permanentă a soților Ceaușescu construită la comanda dictatorului în perioada 1964-1965.

Ultima zi aniversară în viitoarea reședință permanentă

(w670)

Palatul Cotroceni a fost inaugurat de ziua dictatorului, 26 ianuarie 1989, când s-a terminat modernizarea și extinderea acestuia. Aici urmau să se mute soții Ceaușescu odată cu finalizarea Casei Republicii. Construcția avea trei destinații: Președinție, Guvern și Marea Adunare Națională. Nicolae Ceaușescu, așa cum văzute în SUA și Franța, voia ca reședința președintelui să fie într-un palat simbol al României, similar cu Casa Albă și Palatu Elysee.

Centrul de comandă al României

Timp de 11 ani din 1978 și până în 1989, dictatorii au condus România, luând cele mai importante decizii de la 'club bazin' din cartierul Primăverii. La aceste întâlniri se hotăra soarta țării, așa cum se întâmplă și astăzi. Aproape în fiecare seară, dictatorul se întâlnea la club cu demnitarii apropiați: Constantin Dăscălescu, Manea Mănescu, Ștefan Andrei și alții. Nicolae se relaxa la o partidă de șah, iar Elena la un tabinet.

Reședința de primăvară-toamnă

Vila numărul 10 de la Snagov era folosită de familia prezidențială din primăvară până în toamnă în weekend. Această vilă cuprindea corpul principal al clădirii, o casă rustică în stil oltenesc, un bar în grădină, anexe, un teren de volei și un ponton. Vila numărul 10 era folosită pentru odihnă, iar vila numărul 11 pentru întâlniri protocolare. Ceaușescu îmbina relaxarea cu activitatea politică și administrativă.

Reședința de vară

În fiecare vară, de la sfârșitul lunii iunie și până pe 30 august, dictatorul mergea la mare, la Vila Nufărul din stațiunea Neptun unde își petrecerea concediul activ. Tot la dispoziția președintelui, în apropierea Vilei Nufărul se afla un club-bazin cu teren de volei și piscină. Lângă Vila Nufărul se afla Vila Ambasador, o vilă de protocol cu restaurant unde Ceaușescu avea birou de lucru, își primea oaspeții oficiali, dar și membri ai Guvernului, ai CPEx-ului și ai Biroului Politic Executiv.

Reședința din Deltă

Vara, timp de două-trei zile, Ceaușescu folosea vila din satul lipovenesc Uzlina din comuna Murighiol aflată în Delta Dunării.

Reședințe de iarnă

La Sinaia, dictatorul locuia în Palatul Foișor, iar la Predeal în Vila Postăvarul. Cazinoul Sinaia era locul de întâlniri protocale, dar și pentru sărbătorirea unor evenimente.

Cabane de vânătoare

Dictatorul avea la dispoziție 25 de case de vânătoare. La sfârșitului anului 1989, din totalul de 2100 fonduri de vânătoare, un număr de 350, respectiv 16%, erau numai la dispoziția lui Ceaușescu.

Mijloace de transport ale dictatorului

(w670)

Parcul auto folosit de Ceaușescu cuprindea circa 20 de mașini. În anii '70, dictatorul folosea un Buick decapotabil primit cadou de la președintele SUA, Richard Nixon și ulterior un Mercedes 600. În anii '80, Nicolae Ceaușescu se deplasa cu mașini indigene: Dacii 2000 exclusiv rezultatul asamblării Renault-ului, totodată folosea și mașini ARO fabricate la Câmpulung Muscel. Pe lângă acestea, în garajul prezidențial se aflau și alte autoturisme, unele primite cadou: Paykon, Hillman, ARO 340, ARO 246 primită de la uzina de ARO Câmpulung, Dacia 1300, Dacia 1100 - cadou de la uzina Dacia Pitește, Citroen CX 240 negru primit cadou de la Regele Spaniei, Juan Carlos, Renault 25, Renault Fuego - cadou primit de la firma Renault, Audi, Volkswagen, Mitsubishi, BMW, Ford, un autocar MAN (primit cadou de la firma MAN).

Zborurile dictatorului se efectuau cu două avioane Boeing, două avioane Il-18, o escadrilă de elicoptere. Ceaușescu se mai deplasa cu un tren prezidențial, cu o șalopă și un vaporaș folosite pe Lacul Snagov, două nave - una folosită pe Dunăre (care s-a și scufundat) și una folosită la Neptun.

Vestimentația dictatorului

Vestimentația președintelui corespondea cu Gradul protocolar de reprezentare al României. Hainele, inclusiv cele de blană, încălțămintea dictatorilor era comandată la atelierele din București și erau în inventarul gospodăriei de partid. Ema, fosta menajeră a soților Ceaușescu din Vila Primăverii numărul 50, îmi spunea că 'tovarășii își trimiteau încălțămintea la reparat, iar gulerele degradate ale cămășilor erau schimbate'. În fiecare an, marile companii internaționale trimiteau cataloage de prezentare a produselor (ceasuri, bijuterii, pantofi etc) către Președinție, iar dictatorii își comandau lucruri necesare pentru protocol.

(w670)

Domnul general Adrian Eugen Cristea, șeful Securității Prezidențiale, spunea: 'hainele și pantofii purtați de soții Ceaușescu la evenimentele din 22-25 decembrie 1989 erau vechi de 8-10 ani. Ceasul Rolex purtat de Ceaușescu în fața plutonului de execuție era și el în inventarul gospodăriei de partid'.

Interpreta de limba engleză a Elenei Ceaușescu, Violeta Năstăsescu, scrie în cartea 'Elena Ceaușescu, confesiuni fără frontiere', că eșarfa și fularul purtate de soții Ceaușescu în momentul executării din 25 decembrie 1989 fuseseră cumpărate în urmă cu 15 ani într-o escală la New York, la întoarcerea din Argentina.

Mâncarea pentru președinte

Toate produsele alimentare erau, de regulă, autohtone, asigurate cu titlu gratuit de către gospodăria de partid, printr-un sector special care se ocupa numai de familia Ceaușescu. Exemplu: ferma de la Băneasa asigura carne și lapte proaspăt, legume și fructe pentru familie. Peștele provenea din Delta Dunării.

În ziua de Crăciun 1989, când soții Ceaușescu au fost asasinați, dictatorii nu aveau în proprietare personală absolut nimic. Până și hainele de pe ei aparțineau statului. Dovada faptului că familia Ceaușescu nu avea avere este și apelul lui Nicu Ceaușescu la mila publică în 1996 pentru operație. Banii vin prea târziu, iar mezinul familiei moare în noaptea de 25 septembrie 1996 la Viena. Mai multe dezvăluiri citiți în volumul "Cartierul interzis - Cartierul Primăverii", scris de Andrei Eugen Cristea, Marius Marinescu și Mihai Mitran.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel