Abdomen plat. La ce trebuie să renunți acum pentru a scăpa de grăsimi

Abdomen plat
Abdomen plat

Îți dorești un abdomen plat, fără strop de grăsimi? Andreea Sava, de la Antena 3, îți spune la ce alimente trebuie să renunți acum pentru a ajunge la silueta dorită.

1. Alimentele bogate în grăsimi saturate

Adică acele grăsimi nesănătoase. Și aici mă refer la grăsimile de origine animală, deci brânza, laptele, carnea grase. Nu trebuie, însă, să elimini grăsimile din alimentație. Ci doar să mănânci alimentele care le conțin pe cele sănătoase. 

Cât despre lactate, și ele trebuie consumate într-un anumit fel iar unele trebuie evitate complet. 

2. Prăjeli

Chiar și cel mai sănătos aliment, prin prăjire în mult ulei sau în uleiuri care conțin grăsimi saturate, devine sursa de grăsimi proaste fiindcă se încarcă, prin prăjire, cu ele. Cartofii, de exemplu, fierți sau copți și apoi răciți te vor ajuta să slăbești. Iar 100 de grame conțin în jur de 80 de calorii. Aceleași 100 de grame, dacă le prăjești, conțin 400 de calorii și grăsimile proaste care se transformă în depozite în jurul taliei și în colesterol rău.

3. Carnea și brânzeturile procesate

Sunt pline de grăsimi saturate, sare, conservanți, coloranți și alte prostii sintetice care fac organismul să depoziteze grăsime și cresc nivelul colesterolului.

4. Produsele de patiserie și cofetărie

Conțin cantități uriașe de zahăr rafinat, sunt făcute din făină albă cu încărcătură glicemică mare și sunt pline de grăsimi de proastă calitate. Da, știu, sunt foarte gustoase. Când vezi, însă, petele de grăsime de pe ambalajele în care le cumperi gândește-te că toată grăsimea aia se va depune fix acolo unde ți-ai dori să ai pătrățele. Și alege un fruct, niște nuci sau deserturi din lactate cu un conținut redus de grăsime, zahăr brut sau înlocuitori naturali sănătoși și din făină integrală.

5. Gustărele și ronțănele de orice fel

Au aceleași dezavantaje ca brâzeturile și carnea procesate. La care adaugă aportul de carbohidrați de proastă calitate, fiind făcute din făină albă, cu încărcătură glicemică foarte mare.

6. Mâncare de tip fast food

La fel ca-n cazul prăjelilor, problema e cu modul în care sunt preparate și cu faptul că au mulți conservanți, potențatori de arome etc. La care se adaugă mania bucătăriei de tip fast food de a combina mai tot ce s-a inventat pe planetă într-o singură masă. Și atunci obții bombe calorice dar nu numai. Nu degeaba, în țările civilizate, principala cauză de deces o constituie bolile cardiovasculare.

Simplitatea este cheia unei diete sănătoase și a unei siluete frumoase. 

7. Carbohidrați de proastă calitate

Adică paste, pâine, cereale etc din făină albă, despre care am zis și mai sus că are încărcătură glicemică mare. Plus că energia se va consuma foarte rapid și-ți va fi foame imediat. Alege, în schimb, variantele integrale pentru fiecare dintre ele.

8. Zahăr rafinat

9. Îndulcitori artificiali

În același articol despre zahărul rafinat am vorbit și despre faptul că îndulcitorii artificiali te îngrașă în loc să te ajute să slăbești și, în plus, îți vor crește pofta de mâncare și nevoia de dulce.

10. Băuturile carbogazoase și sucurile îmbuteliate

Au aport caloric uriaș, extrem de mult zahăr rafinat plus o tonă de conservați, îndulcitori, coloranți, arome, potențatori de arome și multe alte mizerii sintetice care te pot aduce chiar în pragul obezității. Mai bine bei apă, ceaiuri, sucuri din fructe și legume făcute în casă, prin presare nu centrifugare, diluate cu apă plată. Iar pe acestea să le luați mereu în calcul alături de mâncare fiindcă vin și ele cu nutrienți și calorii., a scris Andreea Sava pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel