Zeci de percheziții domiciliare au avut loc, miercuri dimineață, pe raza municipiului București și a județului Ilfov, într-o cauză 'în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații'. Este vizată Primăria Generală a Municipiului București.
Mitică Dragomir ar fi fost păcălit de două clanuri celebre, respectiv Clanul Stemabil, fiul lui Maria Câmpina – ghicitoarea, și Clanul Buzea, fiul lui Brățara – ghicitoarea. Clanurile i-au vândut terenuri în București, în baza unor hotărâri judecătorești falsificate, conform unor surse judiciare.
Mitică Dragomir și fiul său, Bogdan, au construit un complex de lux pe unul dintre amplasamentele în litigiu. Însă, ei au fost cumpărători de bună credință, potrivit acelorași surse.
'Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:
În cursul zilei de azi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împreună cu polițiștii din cadrul I.G.P.R. - Direcția de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare 35 de mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județului Ilfov, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.
Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, începând cu anul 2018, pe raza municipiului București, un grup compus din peste 20 de persoane a dezvoltat un circuit imobiliar fraudulos, care a constat în efectuarea mai multor tranzacții de vânzare-cumpărare a unui număr de 28 de imobile–terenuri aflate în patrimoniul Primăriei Generale a Municipiului București, prin utilizarea unor hotărâri judecătorești falsificate, care atestau în mod nereal faptul că pretinșii proprietari ai imobilelor dobândiseră imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani.
Ulterior, imobilele astfel întabulate în mod fraudulos erau vândute către mai mulți intermediari din cadrul grupului și apoi, mai departe, către alți cumpărători, pe două dintre aceste terenuri fiind edificate în prezent ansambluri rezidențiale – locuințe și spații comerciale.
La activitățile de astăzi au mai participat poliţişti din cadrul I.G.P.R. - DIC, DGPMB și IPJ Ilfov, care au beneficiat și de sprijinul lucrătorilor SIAS.
Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom oferim detalii suplimentare.', conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).
35 DE PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR CU PREJUDICIU DE 6 MILIOANE DE EURO, anunță Poliția
'Astăzi, 12 iulie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează 35 de percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.
Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, începând cu anul 2018, în municipiul București, mai multe persoane ar fi efectuat tranzacții succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile – terenuri aflate în patrimoniul unei instituții publice (respectiv al unui consiliu), prin utilizarea unor sentințe judecătorești definitive și irevocabile falsificate, care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că „proprietarii” inițiali ar fi dobândit imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani.
Imobilele astfel intabulate ar fi fost vândute către persoane interpuse și, ulterior, în unele cazuri, revândute către persoanele care se ocupau de falsificarea actelor, iar, în alte cazuri, către cumpărători de buna credință, care ar fi achitat sume consistente de bani, chiar dacă terenurile tranzacționate se cuvin de drept Statului Român.
Prin activitatea infracțională desfășurată, persoanele cercetate ar fi obținut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.
La sediul Inspectoratului General al Poliției Române vor fi aduse 24 de persoane (18 persoane bănuite), în vederea realizării activităților specifice de urmărire penală si pentru dispunerea de măsuri corespunzătoare.
În cadrul activităților desfășurate, se urmărește și descoperirea de bunuri, în vederea luării măsurilor asigurătorii de recuperare a prejudiciului.', conform unui comunicat al IGPR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News