„Turismul RO-Alert” de la Tușnad. Turiștii dau bani ca să vadă urșii

Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Urșii au devenit o atracție turistică la Tușnad.

Fenomen îngrijorător la Tușnad. În loc să fugă sau măcar să stea departe de urși, atunci când animalele se apropie prea mult de case, oamenii au început din contră să se adune în locurile în care este semnalată prezenta urșilor. Cum fac acest lucru? Sunt  avertizați prin mesajele RO-Alert., transmite Pro Tv. Doar că, în loc să se pună la adăpost, mulţi merg în locul indicat. 

„Sunt persoane care strâng în jurul lor turişti din Ungaria şi aşteaptă noaptea mesajul, şi îi duc pe toţi pentru o sumă anume, nu ştiu, să vadă ursul. Discutăm deja de turismul RO-ALERT la nivel de oraş.”, a declarat Imex Istvan, reprezentantul Primăriei Tușnad.

Din păcate, oamenii nu se rezumă doar la a-i privi. Unii se apropie prea mult și ajung să fie atacați. Alții le dau de mâncare, iar din acest motiv urșii revin în acele locuri în speranța că vor găsi din nou ceva de ronțăit.

VEZI ȘI: VIDEO - Momentul în care un urs intră nestingherit într-o casă din California, abandonată din cauza incendiilor

Senatul a aprobat legea pentru intervenția în cazul urșilor periculoși. Regulile intervenției

Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege prin care este aprobată ordonanţa ce stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor asupra urşilor, realizate gradual, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.

Este vorba de OUG 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora în intravilanul localităţilor. Senatorii s-au exprimat, în plen, în favoarea ordonanţei şi a raportului comun de admitere întocmit de Comisiile reunite de apărare, administraţie, ape şi păduri, agricultură şi pentru mediu ale Senatului cu 107 voturi „pentru”, unul împotrivă şi 12 abţineri.

Ordonanţa va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, ca for decizional. Potrivit actului normativ, sesizarea cazurilor în care este necesară intervenţia se face de orice persoană, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112. Primarul sau viceprimarul, cunoscând circumstanțele locale, analizând expertiza profesională și gradul de risc, va decide prin ce mijloc să fie îndepărtat ursul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel