Trucuri pentru ca bradul să reziste pe toată perioada sărbătorilor de iarnă

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Ai găsit bradul perfect, dar nu știi ce să faci pentru ca acesta să reziste pe toată perioada sărbătorilor? Iată răspunsul!

Dacă ai găsit bradul perfect, trebuie să știi și cum să îl ajuți să reziste, pentru a te bucura de el pe toată perioada sărbătorilor de iarnă.

1. În primul rând, înainte să instalezi bradul de Crăciun, ar fi bine să tai din baza trunchiului aproximativ 1-2 cm, pentru ca acesta să poată absorbi apa. 

2. În cazul în care nu vrei să-l împodobești imediat după cumpărare, bradul trebuie pus în apă. În primele 24 de ore, un brad poate absorbi circa 2-3 litri de apă, scrie shtiu.ro.

3. Suportul în care pui bradul trebuie ales în funcție de dimensiunile sale. De asemenea, să-ți permită să pui și 2-3 litri de apă. 

4. Pune apă proaspătă zilnic dacă vrei ca bradul ales să-și păstreze mirosul. Totodată, astfel vei întâzia căderea acelor. E recomandat ca 2-3 cm din trunchi să fie tot timpul în apă. 

5. Pune bradul într-un loc răcoros din casă. Ține-l departe de lumina soarelui sau de surse de căldură precum caloriferele. 

6. Folosește instalație cu becuri LED, care nu generează căldură. 

Prețul brazilor de Crăciun în 2021. Romsilva scoate la vânzare peste 30.000 de pomi

Preț brazi Crăciun 2021. Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva oferă spre vânzare, în această iarnă, peste 30.000 de pomi.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a anunțat miercuri, 8 decembrie, într-un comunicat, că oferă spre vânzare în perioada sărbătorilor de iarnă 33.996 pomi. Cea mai mare parte sunt recoltați din culturi specializate din pepinierele silvice proprii.", a precizat Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva.

"Din totalul pomilor de Crăciun oferiți la vânzare în acest an, 22.551 sunt din specia brad și 11.445, din specia molid sau alte specii de rășinoase. 70% din pomii de Crăciun, respectiv 23.926 bucăți, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în timp ce 10.070 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.", se mai arată în comunicat. 

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel