Radu Herjeu a făcut un comentariu după declarațiile făcute de Timmermans și Tajani vizavi de justiția din România.
Cu multă ironie, Radu Herjeu a făcut un comentariu pe Facebook:
”Eu solicit public PSD-ului să informeze poporul cu cât îi recompensează pe agenții săi electorali, Timmermans și Tajani? Pentru că e clar pentru oricine cu mai mult de 3 neuroni că, de fiecare dată când unul dintre ei deschide gura pentru a certa și amenința România că nu face și nu drege, 100 de cetățeni indeciși până acum se hotărăsc să meargă la vot și să pună ștampila pe social-democrați! (sau pe ALDE)”.
Radu Herjeu a precizat că acest text este un pamflet, mai puțin ultima parte legată de voturi.
Comisia Europeană a avertizat miercuri România să revină pe calea unui proces de reformă în justiţie corect şi să se abţină de la orice măsuri care ar însemna regres în privinţa statului de drept.
De asemenea, am informat Colegiul comisarilor cu privire la evoluţia situaţiei din România. România trebuie să revină urgent la un proces de reformă corect, asta înseamnă paşi înainte, nu înapoi, şi înseamnă şi să se abţină de la orice măsuri care ar putea să ducă la un regres al tuturor lucrurilor care s-au realizat în ultimii ani, a declarat prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans într-o conferinţă de presă la Bruxelles, după reuniunea săptămânală a Colegiului comisarilor.
Aş vrea să avertizez România, aş vrea să avertizez guvernul român să nu întreprindă acţiuni care să afecteze sistemul judiciar şi să creeze impunitate pentru funcţionarii de nivel înalt care au pedepse şi condamnări pentru corupţie. Am avut mai multe convorbiri şi întâlniri cu doamna prim-ministru Dăncilă în ultimele două luni pe acest subiect, am reluat discuţiile tehnice pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi am cerut rezultate cât mai urgente. Le-am arătat foarte clar că a vorbi de dragul de a vorbi nu este suficient, că avem nevoie de acţiuni concrete din partea României şi că acestea trebuie să apară cât mai curând. Discuţiile tehnice acoperă toate subiectele - recomandările din MCV, ordonanţele de urgenţă, transpunerea directivei PIF, transpunerea directivei privind drepturile victimelor şi directiva privind prezumţia de nevinovăţie privind îngheţarea şi confiscarea activelor precum şi secţia specială de urmărire a magistraţilor, deci a judecătorilor şi procurorilor, a spus reprezentantul executivului comunitar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu