De Ce News a scris vineri că Dan Diaconescu, sau firmele care îl susțin, trebuie să găsească, pe termen scurt, circa 80 de milioane de euro, ca să repornească și să mențină activitatea combinatului Oltchim. Potrivit unei informații apărute pe surse la România TV, sâmbătă, omul de afaceri nu-i are nici măcar pe cei 45 de milioane de euro pentru cumpărarea acțiunilor.
Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a declarat că Dan Diaconescu ar putea suporta consecinţe dure dacă se va dovedi că a depus o ofertă mincinoasă."Dacă situaţia se confirmă, este de o gravitate uriaşă. Dacă se constată că au fost formulate oferte fără susţinere financiară şi au fost astfel îndepărtaţi alţi investitori şi a fost sistat un procedeu de acordare de către Guvern a unor ajutoare către salariaţii de la Oltchim, dacă constatăm că cineva a dorit să capitalizeze politic sau electoral pe nevoile oamenilor de la Oltchim, noi nu vom avea ca reacţie doar reţinerea garanţiei de participare. Este foarte important să ştim natura surselor care transmit aceste informaţii, aceste suspiciuni".
VEZI ȘI: Salvare imposibilă. Trei motive care condamnă Oltchim la dispariție
"Deocamdată există un angajament ferm că banii există şi vor fi plătiţi. Luni la ora 10 îl aşteptăm pe domnul Dan Diaconescu să vină să semneze contractul", a adăugat Remus Vulpescu.Şeful OPSPI a precizat că instituţia pe care o conduce nu a verificat veridicitatea garanţiilor depuse la dosar de Dan Diaconescu.
"Noi am examinat forma documentelor. Nu am avut suspiciuni, nu existau semnale în presă, nu a fost nimic care să ne ştirbească încrederea în domnul Dan Diaconescu şi în documentele depuse".
VEZI ȘI: Diaconescu a câştigat Oltchimul: Ponta nu va primi această veste cu bucurie
Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, la România TV, că, dacă informaţiile se vor dovedi a fi reale, "fie se reia procesul de la zero, fie se apelează la următorul care a făcut oferta".
"Eu nu am informaţii despre ce surse spun că are sau nu bani, dar combinatul Oltchim este ultima redută pentru petrochimia din România. Răspunderea pentru acest combinat este foarte mare şi ar fi păcat să dispară din România acest sector industrial. De aceea sper ca în spatele domnului Dan Diaconescu să fie un investitor capabil să restructureze acest combinat", a adăugat fostul premier.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News