Șoferii bătrâni, pericol pentru traficul din România

soferita_Batrana
soferita_Batrana

Șoferii cu vârste peste 65 de ani rămân un pericol pentru traficul din România. Ei au produs, în primele zece luni din 2013, peste 800 de accidente grave, în urmă cărora 200 de persoane au murit. 

Potrivit România TV, aproape 32.000 de conducători auto din România sunt trecuți de 80 de ani. Până în luna noiembrie, șoferii bătrâni au produs sute de accidente grave, în urma cărora peste 200 au murit și 700 au ajuns în stare gravă la spital.

Cea mai în vârstă șoferiță din Bucurește are 91 de ani, iar carnetul de conducere l-a luat în urmă cu mai bine de șase decenii. Deși ea a fost prima femeie diplomat din România și susține că în copilărie l-a cunoscut pe Regele Mihai, vecinii sunt exasperați de faptul că le-a lovit tuturor mașinile. Șoferița a reușit, de asemenea, să blocheze și traficul în centrul Capitalei și și-a lovit și mașina încercând, timp de o oră, să parcheze.

"Nu îmi este greu să conduc, dimpotrivă. Am 60 de ani de experienţă", a spus şoferiţa în vârstă de 91 de ani.

Însă, în noul cod rutier, conducătorii auto în vârstă par a fi uitați, deoarece parlamentarii au propus teste medicale obligatorii doar la schimbarea permisului de conducere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel