Vineri, Sfinții Apostoli Petru şi Pavel

Sfinţii Petru şi Pavel sunt sărbătoriţi pe 29 iunie de atât de catolici, cât şi de ortodocşi. Tot mâine, aproximativ 450.000 de români îşi aniversează onomastica, informează Institutul Național de StatisticăÎn cazul femeilor, cele mai întâlnite nume sunt Paula și Petronela, iar în cazul bărbaților, cele mai frecvente nume sunt Petru și Paul. 

Sfinții sunt consideraţi discipolii lui Iisus care au contribuit la răspândirea creştinismului în lume, ambii fiind martirizaţi în aceeaşi zi. Originar din Betsaida Galileii, Sfântul Apostol Petru a fost fratele Sfântului Apostol Andrei şi provenea dintr-o familie de pescari. Petru estru unul dintre martorii care asistă împreună cu Iacov şi Ioan, la descoperirea puterii divine a Mântuitorului pe muntele Tabor. Amândoi au ales să-i urmeze Mântuitorului și să propovăduiască Evanghelia.

Tot vineri se termină postul de două săptămâni, ţinut în cinstea celor doi apostoli, numit în popor Postul Sânpetrului. Credincioșii din București care vor să participe mâine la slujbă chiar într-una dintre bisericile din Capitală care poartă hramul celor doi apostoli pot alege unul dintre lăcașurile de cult din Cartierele din Rahova, Băneasa, Herăstrău sau Unirii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel