Senatul francez a votat cu amendamente vaccinarea obligatorie a personalului sanitar și utilizarea certificatelor medicale în locurile publice

Senatul francez a votat cu amendamente vaccinarea obligatorie a personalului sanitar și utilizarea certificatelor medicale în locurile publice  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Senatul francez a votat cu amendamente vaccinarea obligatorie a personalului sanitar și utilizarea certificatelor medicale în locurile publice / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Senatul francez a votat duminică dimineaţa în favoarea proiectului de lege al guvernului care introduce vaccinarea obligatorie a personalului sanitar şi extinde utilizarea certificatelor medicale în locurile publice. Se vor discuta amendamentele duminică după-amiază în vederea adoptării finale.

Senatul francez a votat duminică dimineaţa în favoarea proiectului de lege al guvernului care introduce vaccinarea obligatorie a personalului sanitar şi extinde utilizarea certificatelor medicale în locurile publice, după ce a introdus numeroase amendamente, informează EFE.

Textul va merge acum la o comisie comună de deputaţi şi senatori, care va discuta amendamentele duminică după-amiază în vederea adoptării finale.

Certificatul nu se cere în centrele comerciale



Printre principalele modificări aduse de Camera Superioară se numără condiţionarea utilizării acestui certificat - fie de vaccinare, fie de un istoric de boală sau de un test negativ pentru coronavirus în ultimele 48 de ore - de starea de urgenţă sanitară, care a fost prelungită până la 31 octombrie. De asemenea, senatorii au eliminat necesitatea prezentării certificatului în centrele comerciale, aşa cum a cerut guvernul.

Acesta va fi necesar pentru accesul în baruri, cafenele, restaurante şi transport pe distanţe lungi, precum şi la muzee, monumente şi locuri culturale, unde este deja necesar.

Senatorii au adăugat că nu va fi necesară prezentarea documentului la terase, deoarece riscul de infectare este mai mic; nu va afecta minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani până la 30 septembrie, iar lucrătorii din unităţile de alimentaţie publică şi din alte unităţi asociate cu utilizarea lui vor avea termen până la 15 septembrie să se vaccineze.

Personalul medical nu mai e concediat dacă refuză vaccinarea



Altă măsură care a fost aprobată în timpul discuţiilor de sâmbătă, care au durat până la votul de la primele ore ale dimineţii, este că sancţiunea pentru personalul sanitar care refuză să se vaccineze după două luni nu va mai fi în niciun caz concedierea, aşa cum cerea guvernul.

Senatorii şi deputaţii vor încerca să ajungă la un acord privind adoptarea finală a proiectului de lege începând de duminică după-amiaza, la o zi după ce manifestaţiile împotriva extinderii utilizării acestui certificat de sănătate au reunit sâmbătă 160.000 de persoane în toată ţara.

Cifrele privind infecţiile de sâmbătă au arătat o nouă creştere, cu aproximativ 25.000 de cazuri într-o singură zi, în timp ce numărul spitalizărilor a rămas neschimbat, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel