Rusia a atacat Aeroportul din Odesa pentru a distruge armele primite de la Occident. Imagini cu racheta Onix care a bombardat locul/ video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Rusia a declarat - duminică - că a atacat aeroportul din Odesa, în sudul Ucrainei, cu rachete de înaltă precizie pentru a distruge un hangar cu arme şi muiniţie pe care armata ucraineană le-ar fi primit de la SUA şi ţări europene, relatează EFE.

"Rachete de înaltă precizie Onyx au distrus lângă Odesa pe un aerodrom militar un hangar cu arme şi muniţii primite din Statele Unite şi ţări europene, precum şi pista", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Comandamentul operaţional din sud al forţelor armate ucrainene a confirmat sâmbătă că pista aeroportului din Odesa a fost avariată şi făcută inutilizabilă ca urmare a atacului cu rachete ruseşti.

Konaşenkov a spus că rachete de înaltă precizie ale Forţelor aerospaţiale ruse au lovit şapte instalaţii militare în Ucraina, inclusiv patru zone unde sunt concentraţi soldaţi şi echipamente militare, precum şi trei depozite de rachete şi arme de artilerie şi de muniţie în regiunile Doneţk şi Harkov.

Totodată, aviaţia operativ-tactică rusă a distrus două sisteme de rachete antiaeriene S-300 ucrainene în regiunea Zaporojie, unde forţele ruse au atacat şi două depozite de muniţie şi combustibil, precum şi 15 bastioane şi zone de grupare a soldaţilor şi echipamentelor ucrainene, potrivit acestuia.

În urma atacurilor, până la 140 de soldaţi ucraineni au fost ucişi şi 19 vehicule blindate ale forţelor armate ucrainene au fost eliminate, a mai spus Konaşenkov.

În cursul zilei, forţe de rachete şi artileria ruse au lovit 786 de zone de grupare a soldaţilor şi echipamentelor ucrainene, 24 de posturi de comandă şi trei depozite de rachete şi arme de artilerie şi muniţie în zona Gruşevaha în regiunea Harkov.

Sisteme ruseşti de apărare aeriană ar fi doborât şi două bombardiere Su-24M ale forţelor aeriene ucrainene în zona Petrovskoe din regiunea Harkov, potrivit Ministerului rus al Apărării, informează Agerpres.

VEZI ȘI: Atac cu rachete asupra aeroportului din Odesa

VEZI ȘI: Primele imagini cu atacul de la Tiraspol / VIDEO

Armata ucraineană: Mișcări de trupe ruse pentru a ocupa Hersonul și a ataca apoi Nikolaevul, poartă către Odesa

Armata rusă ia măsuri pentru a-şi consolida potenţialul de atac şi a accelera ritmul ofensivei sale, transferă arme şi echipamente militare pe calea ferată din alte zone ale ţării, conform unui raport al înaltului comandament al armatei ucrainene.

De asemenea, comandamentul ucrainean semnalează că "unele unităţi ale armatei belaruse acoperă frontiera în regiunile Brest şi Gomel".

Kievul estimează că există ameninţarea ca "Rusia să lanseze atacuri cu rachete împotriva infrastructurii militare şi civile din toată Ucraina de pe teritoriul Republicii Belarus".

În regiunea Harkov, nord-est, Rusia "efectuează atacuri aeriene şi tiruri de artilerie" şi încearcă "operaţiuni ofensive în direcţia Izium", inclusiv transferul de arme şi persoane mobilizate de pe teritoriile republicilor autoproclamate Doneţk şi Lugansk.

După posibila ocupare a Hersonului, armata ucraineană atenționează că forțele ruse de ocupație vor ataca Nikolaevul, poartă către Odesa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel