România ar putea construi un avion militar. Ministrul Florin Spătaru: Am avut discuții

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Roger Brown)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Roger Brown)

Florin Spătaru, ministrul Economiei, a anunțat că România ar putea construi un avion militar.

"Este un proiect de țară"

”Am avut discuții ieri (vineri - n.r.) la Craiova pe această temă, este un mesaj pe care l-am lansat către industria aeronautică din România, un proiect de țară pe care am putea să-l realizăm. Din discuțiile cu ei, am înțeles că în săptămânile următoare va fi formalizat un claster pentru industria aeronautică și prin colaborarea dintre principalii jucători în acest segment putem să venim cu un proiect de țară. Le-am sugerat să înceapă aceste demersuri acum. Este un proiect de țară”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, sâmbătă, la emisiune Income, de la Antena 3.

România NU mai produce praf de pușcă, în lipsa materiei prime.

Într-un intervi la DCNews TV ministrul Economiei a anunţat că unul dintre obiectivele ministerului este de a redeschide fabricile de procesare a materiei prime din România, pentru a nu mai fi nevoiţi să depindem de importuri. 

"În ceea ce priveşte viitorul agriculturii şi viitorul economiei din perspectiva procesării, pentru că ne interesează să avem produse naţionale pe masă, România îşi doreşte să dezvolte acest sector.  O bună parte din materiile prime de bază le aprovizionăm din altă parte, nu din România. Fenomenul nu e doar românesc. Am discutat cu miniştrii Economiei din alte ţări europene şi am văzut că Europa prefera ca pentru anumite materii prime să se aprovizioneze din China, Rusia, etc. Cred că e momentul să ne întoarcem la bază. 

Vă dau un exemplu clar, pentru că vorbim şi de industria apărării. Aceasta e în subordinea ministerului Economiei. Pentru a produce pulberea de puşcă, ai nevoie de anumite produse de bază, care nu mai sunt disponibile în România", a punctat Florin Spătaru, ministrul Economiei, la "Sud, prin Sud-Est", de la DC NEWS TV. 

Vezi și: Războiul din Ucraina, consecinţe în sectorul auto. Florin Spătaru, ministrul Economiei: Prioritatea e să ţinem oamenii pe posturi

Industria cu o contribuție de peste 3,65 miliarde euro la economia României. Ce cumpără românii masiv, chiar dacă este criză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel