REZULTATE BACALAUREAT și EVALUARE NAȚIONALĂ. Klaus Iohannis critică tot. Vrea schimbări majore

Klaus Iohannis este nemulțumit de rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. 

"Suntem din nou la finalul unui an şcolar, s-au încheiat Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat. M-a întrebat cineva dacă sunt mulţumit de rezultate şi cum le evaluez, cum le apreciez. Evaluarea mea ar suna astfel: absenteism mare, note mici, promovabilitate redusă, şanse şi mai reduse pentru mulţi dintre tinerii noştri să realizeze ce îşi doresc în viaţă. Probabil cu toţii suntem nemulţumiţi - elevi, profesori, autorităţi, părinţi - iar concluziile pe care le tragem sunt cam aceleaşi în fiecare an. Dar asta în sine nu rezolvă nimic. Lucrurile se pot schimba doar prin viziune şi prin acţiune", a spus Klaus Iohannis la întâlnirea de lucru privind "Siguranţa publică în spaţiile de învăţământ preuniversitar", organizată la Cotroceni, potrivit Agerpres.

Președintele a atras atenția că peste jumătate dintre tinerii care termină clasa a XII-a nu dobândesc o diplomă de Bacalaureat şi nu au o alternativă reală pentru o carieră profesională. Săptămâna viitoare, la Braşov, va avea loc o altă dezbatere pe tema carierei didactice în învăţământul preuniversitar, conform unui anunţ făcut de Klaus Iohannis.

Iohannis vrea elevi în siguranță în școli

"Regândirea sistemului de formare a profesorilor poate avea un impact major în recredibilizarea profesiei şi în creşterea atractivităţii acesteia, în a menţine şi aduce la catedră acei dascăli dedicaţi şi profesionişti de care este nevoie într-un învăţământ preuniversitar de calitate", a spus președintele. El a arătat că pentru un învăţământ de calitate elevii trebuie să se simtă în siguranţă şi să fie realmente în siguranţă în şcoli. "În instituţiile de învăţământ preuniversitar învaţă şi lucrează aproape 4 milioane de români, copii şi adulţi. Siguranţa lor nu este o joacă, ci o prioritate", a adăugat Klaus Iohannis.

El a subliniat că este o mare nevoie de informaţii complete despre infrastructura şcolară: "Politicile educaţionale, evaluările, finanţarea şi investiţiile din sistem nu se mai pot baza pe date incomplete, incoerente sau, mai rău, absente. Este, din păcate, deja o obişnuinţă ca instituţii publice distincte să raporteze cifre diferite pe aceleaşi subiecte în privinţa cărora nu ar trebui să avem dubii, ca de exemplu numărul de şcoli, de clădiri cu destinaţie şcolară şi multe altele"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel