Acum 123 de ani, pe 30 august, cel care avea să fie numit Jack Spintecătorul făcea prima lui victimă. Un detectiv expert în crimele Spintecătorului afirmă că numele acestuia a fost Carl Feigenbaum şi că era un negustor german executat pe scaunul electric în 1894, la închisoarea Sing Sing din New York. Avocatul negustorului credea de pe atunci că el este infamul Jack the Ripper.
Expertul Trevor Marriott în crimele Spintecătorului, fost detectiv de Brigadă Omoruri, a ajuns la concluzia că Spintecătorul a fost cel mai probabil negustorul german după ce a luat la rând toate documentele vremii legate de lista celor 200 de suspecţi pentru crimele de la Whitechapel.
Cum data aleatorie a crimelor indica un călător, în momentul în care a studiat arhivele vasului Reiher al companiei Nord Deutsche Line, aflat în port de fiecare dată când era comisă o crimă, detectivul a dat de fiecare dată peste numele lui Carl Feigenbaum printre călători. Negustorul german avea să fie executat la şase ani de la crimele din 1888 din Londra, atribuite Spintecătorului, pe scaunul electric la Sing Sing, acuzat că şi-a omorât proprietăreasa, scrie realitatea.net.
În analele închisorii Sing Sing, descrierea condamnatului la moarte Carl Feigenbaum suna aşa: "Vârtsă: 54 de de ani. Ten: obişnuit. Păr: şaten închis. Rărit în creştet. Gât subţire şi mic. Ochii mici şi adânciţi în orbite. Sprâncene arcuite. Frunte înaltă şi puternic bombată. Nas mare, roşu şi cu coşuri pe el. Dantură: proastă şi aproape inexistentă pe partea stângă. Greutate: 57 de kg. Semne particulare: o ancoră tatuată cu cerneală indiană pe mâna dreaptă, la baza dintre degetul cel mare şi arătător; cicatrice rotundă sau semn din naştere pe piciorul drept, în spatele genunchiului". După descrierea făcută de gardienii închisorii Sing Sing, detectivul i-a făcut portretul lui Carl Feigenbaum, despre care afirmă că este Spintecătorul.
Citește și;
Misterul identității lui Jack Spintecătorul se pare că a fost dezlegat. Vezi cine era acesta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu