Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a vorbit despre lupta pentru modernizarea Portului Tulcea și Falezei Ivan Patzaichin. Acesta a precizat și care au fost sursele de finanțare pentru punerea în executare a lucrărilor.
„Astăzi considerăm încheiate lucrările la obiectivul de modernizare a Portului din Tulcea, o lucrare care a fost dorită, s-a desprins ca o dorință majoră în rândul tulcenilor și nu numai. Tulcenii erau cei care veneau pe promenada Portului Tulcea, se plimbau și, în ultimul timp, acesta era într-o stare destul de deteriorată. Nu a fost ușor, pentru că orice lucru de o anumită mărime, și mă refer la investiție aici, nu se face ușor, nu se bate din palme. Aceasta investiție a fost executată astăzi, datorită unor demersuri care au început din 2014.
O să vă explic acest traseu pe care l-am avut de străbătut noi, cei de la Tulcea, pentru a avea o faleză a tulcenilor. Am reușit să facem toate demersurile și să o transferăm în administrarea Consiliului Județean Tulcea - în 2014 au început aceste demersuri. În 2017, a trebuit să mai luăm o bucată de la Primăria Tulcea, pentru a face acest întreg - de la dig până la apă. Au fost demersuri care au avut nevoie și de o inițiativă legislativă, deci cel puțin 5 ani ne-am luptat să facem acest întreg care se cheamă, astăzi, Portul Tulcea și Faleza Ivan Patzaichin”, a precizat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, la inaugurare.
„S-a reușit atragerea de fonduri europene, o investiție de peste 40 de milioane de euro, care a însemnat infrastructură portuară, cu cei peste 2.000 de piloți forați, cu grinzi armate, cu platformă armată, cu multe lucrări hidrotehnice de o complexitate extraordinară. Vreau să spun că am beneficiat de puțin noroc și de prezența la licitație pe care au și câștigat-o firme de calibru, serioase, pentru că în doi ani de zile să faci această faleză cu toate lucrările, de complexitatea lor, a fost într-adevăr și este un lucru lăudabil.
Investiția, așa cum o vedeți, va fi completată cu un nou proiect, dar trebuie să treacă perioada de post-implementare. Noi am făcut un concurs de soluții, iar aici există, mă rog, multe discuții. Acest grup de soluții a creat și a dat un anumit orizont în cadrul unor lucrări care pot fi aplicate pe actuala faleză, ca să îi ridicăm standardul de frumusețe și, până la urmă, de atracție” a continuat Horia Teodorescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu