Parlamentul britanic, sumă uriașă pentru a ține șoarecii departe

Șoarecii din Palatul Westminster din Londra, obiectiv înscris în patrimoniul mondial UNESCO, în care se află și funcționează Parlamentul britanic, au provocat în ultimul an pagube în valoare de peste 170.000 de dolari, relatează agenția de presă Xinhua.

Managerii Palatului Westminster trebuie să folosească metode pentru a ține la distanță șoarecii și alte animale dăunătoare, ale căror costuri au trecut în 2016 de 171.000 de dolari.

Prin comparație, factura pentru operațiunile de deratizare din Parlamentul britanic a fost de 77.000 de dolari în urmă cu cinci ani.

Se pare că o operațiune de reparare și restaurare din Palatul Westminster, una dintre cele mai renumite clădiri din lume, a deranjat populația locală de șoareci, care au ieșit din ascunzătorile lor.

Un politician din Camera Comunelor a solicitat să i se dea voie să își aducă pisica în biroul ei din clădirea Parlamentului, pentru a ține șoarecii la distanță. Însă pisica ei a primit ordinul de evacuare.

Clădirea Parlamentului britanic, ce include Camera Comunelor și Camera Lorzilor, se întinde pe o suprafață de 258.000 de metri pătrați pe malul râului Tamisa, în centrul Londrei.

Operațiunile de control includ 1.775 de capcane pentru șoareci și aproape 1.000 de dispozitive de monitorizare care împiedică moliile să pătrundă în obiecte de mobilier și în textile de importanță istorică.

Există, de asemenea, dispozitive de controlare a muștelor și o mică "armată" de păsări de pradă, care au misiunea de a îndepărta (nu de a ataca) porumbeii sălbatici și pescărușii care dorm, își fac cuiburi și se hrănesc în interiorul clădirii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel