Oprescu arestat în Grecia, Udrea arestată în Bulgaria. Chirieac: Nu cred că vor fi extrădaţi. Justiţia din România, NEFUNCŢIONALĂ. O cangrenă pentru societate

Sorin Oprescu este în arest în Grecia, în timp ce Elena Udrea se află în arest în Bulgaria. Şansele de extrădare sunt, însă, mici în ambele cazuri, afirmă Bogdan Chirieac, analist politic. Acesta a vorbit despre nefuncţionalitatea sistemului de justiţie din România, despre care spune că a devenit "o cangrenă" pentru societate.

Sorin Oprescu rămâne în arest, în Grecia, urmând ca instanța să se pronunțe în privința extrădării sale, notează Mediafax.

Plecând de la faptul că instanţa din Grecia a mai refuzat şi în alte rânduri extrădarea unor deţinuţi români, inclusiv pe motive de condiţii improprii în penitenciare, jurnalista Ana Maria Roman a întrebat care sunt şansele ca fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, să fie predat autorităţilor de la Bucureşti. 

"Da, eu cred că Sorin Oprescu nu va fi extrădat în România şi va rămâne acolo (n.r. în Grecia) în libertate, cred că foarte curând. Apropo de închisori, că aţi întrebat, noi suntem sub procedură de infringement din partea Uniunea Europene pentru că de atâţia ani nu am reuşit să aducem închisorile din România la o limită decentă. Toate guvernele României au promis, doamna aceea, Prună, a şi recunoscut că a minţit Uniunea Europeană că le-a spus că face investiţii, nu s-a întâmplat nimic din toate astea. 

În privinţa extrădării lui Sorin Oprescu, cu toţii ştim şi am ajuns să aflăm că justiţia din România este nefuncţională. Şi cea politică, şi cea penală, şi cea civilă. În cazul de faţă sunt atât de multe necunoscute şi lucruri aberante date în acea motivare a instanţei, încât mă îndoiesc foarte tare că justiţia din Grecia va hotărî extrădarea", a punctat Bogdan Chirieac la Antena 3, la News Hour with CNN. 

Ce se întâmplă cu Elena Udrea: "Să fie aplicată legea şi în cazul meu"

Astăzi, Elena Udrea ar trebui să primească decizia definitivă în dosarul privind predarea acesteia în România. Decizia a fost, însă, amânată, până pe 3 iunie 2022. În cazul în care și acest termen va suferi o amânare, atunci Bulgaria mai are la dispoziție cel mult 2 săptămâni și jumătate (din momentul prezent) pentru a lua o decizie definitivă în acest caz.

"Să se aplice legea şi în cazul meu. E absurd ca doar în cazul meu în România să nu se aplice legea, nici decizia CCR, nici decizia CJUE. (n.r. condiţiile din închisorile din România) sunt criticate în aproape toate hotărârile din Europa. Aproape nimeni din Europa nu mai trimite înapoi niciun arestat din cauza condiţiilor de arest. Dar nu ăsta este argumentul principal. Eu nu vorbesc despre condiţiile din arest, ci despre ilegalitatea în care mă aflu. Sunt arestată ilegal de 40 de zile", a declarat miercuri Elena Udrea la ieşirea de la instanţa din Bulgaria. 

Întrebat de ce până acum Elena Udrea nu a făcut dezvăluirile pe care le anunţă de câţiva ani, Chirieac a spus "fiindcă a sperat că justiţia din România o să îi dea dreptate. Este evident că nu se întâmplă asta şi, în opinia mea, doamna Elena Udrea ar trebui să vorbească. Deja a trecut mult timp, este important să lămurim o pagină de istorie neagră petrecută în ţara noastră. Dacă dna Udrea ar vorbi, am afla enorm de multe lucruri, inclusiv despre personalităţi foarte bine văzute în Occident în momentul acesta şi care au acţionat în domeniul justiţiei.". 

Chirieac cere reformarea justiţiei "cu experţi din Italia, Franţa, Marea Britanie": E nefuncţional, produce aberaţii

"Şansele ca Elena Udrea să fie extrădată sunt minime. Cred că şi bulgarii o vor elibera. Deci va fi un bun prilej în faţa poporului român şi a istorie ca dna Udrea să vorbească. Să ne spună exact cum s-au pus bazele acestui sistem ticăloşit care a ajuns acum o cangrenă pentru societatea românească. Sistemul de justiţie din România este cel mai mare impediment în dezvoltarea ţării acum. Justiţia şi, într-o măsură, administraţia extrem de puţin performantă. Justiţia trebuie reformată în ţara noastră. Este absolut necesar ca de la preşedinte, Parlament, Guvern, cu toţii să îşi dea mâna. Eu aş face asta cu sprijin din partea UE, cu experţi de unde vreţi, din Italia, din Franţa, din Germania, Marea Britanie care ne poate ajuta pe justiţia civilă. Aş face asta, pentru că sistemul român de justiţie nu se poate autoreforma. E atât de greoi, închistat, încât nu poate. Iar el este nefuncţional şi produce aberaţii", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel